Презентація до уроку позакласного читання для учнів 2 кл. «Дитячі фантазії. Зірка Мензатюк «Каша», «Український прапор»

Про матеріал
Презентація до уроку для вчителя початкових класів створено відповідно до нової навчальної програми МОН України. В ній містяться цікаві розвивальні завдання для аналізу й осмислення прочитаного матеріалу, ігри та технології, що відповідають психологічним особливостям учнів даного віку та сприяють інтелектуальному та духовному розвитку дитини за «Хрестоматією сучасної української дитячої літератури для читання в 1, 2 класах» серії «Шкільна бібліотека».
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Дитячі фантазії. Зірка Мензатюк «Каша», «Український прапор»

Номер слайду 2

Промовлянка. Дуже любим працювати,Слухати, відповідати,Мислити критично,Грати феєрично,Творити практично,Все обґрунтувати – Вміло працювати!Створення психологічного настрою

Номер слайду 3

Гра «Скоро скоромовимо»(Читання в різному темпі)Біжить стежина поміж ожиниІ вже у Жені ожини жменя.

Номер слайду 4

Гра «Шифрувальник»(Розшифрувати і прочитати прислів’я. Пояснити його зміст)пт. Пзм. Ок. Сік. ПумсІ ід. Шщ. Аас. В бд. Да. Оіок о. ЛтІба. Сже. Удь Лік. Ит. Сдмлк. Тоб. Аз м. Зід. Ав. ЛжІу. Зчх Уаус яю. Вщх. Еком. Рзо. Бід. Оиб. ЛмІак. Золд. Поспішав до лісу лис. Та заліз у верболіз.

Номер слайду 5

Гра «Швидкочитанка»(Прочитати другу частину скоромовки з екрана)Поки ліз у верболіз,Запізнивсь до лісу лис.(Діти об’єднують дві частини скоромовки і вправляються у її швидкісному читанні)Поспішав до лісу лис. Та заліз у верболіз. Поки ліз у верболіз,Запізнивсь до лісу лис.

Номер слайду 6

Зоряна Живка. Тетяна Стус. Юрій БедрикІван Андрусяк. Перегляньте фотопротрети і назвіть кого ви впізнали. Зірка Мензатюк.

Номер слайду 7

Виставка збірок творів

Номер слайду 8

Слухання твору «Каша»Аналіз твору. Який змій за характером?Чому він більше не прилетів? Який висновок зробили діти? Чи можемо назвати цю розповідь фантастичною? В чому полягає фантазія твору?

Номер слайду 9

Словникова робота. Гра «Бджілка»(Читання слів з екрану напівголосно, кожен у своєму темпі)Най-кра-щий. Тро-ян-до-ви-ми. Роз-біг-ли-ся. Про-ле-пе-тав. Пшо-ня-ноїПри-див-ля-єть-ся. При-ше-ле-пу-ва-тий

Номер слайду 10

Гра «Розумійко» (Пояснити вислови)«Всипати березової каші»Ще за давніх часів дітей навчав грамоті дяк. Закінчення визначеного періоду навчання зазвичай урочисто святкували:варили великий горщик смачної каші. Однак не всі діти навчалися успішно. Щотижня у визначений день дяк бив березовими різками ледарів, бешкетників і неслухняних – всипав їм «березової каші». Нині жартівливий вислів «березова каша » означає покарання за провину

Номер слайду 11

«Пекти раків»червоніти«Ноги на плечі»швидко рухатися, бігти.

Номер слайду 12

Читання казки «Каша» учнями пошепки. Робота над ілюстраціями до твору «Каша»Яким художник зобразив змія?Які кольори використав художник для персонажів твору?

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Слухання вірша Ганни Чубач «Прапор»Прапор нашої Вкраїни. Має колір жовто-синій.І повинен кожен знати,Як два кольори єднати. Синє небо – верхня смуга,Жовте поле – нижня смуга. Технологія «Мозковий штурм»Назвіть символи Української держави. Чому ці знаки називають державними символами?Де ми бачимо державні символи?

Номер слайду 15

Читання твору Зірки Мензатюк «Український прапор»Гра «Відшукай слово»Марійка сиділа й … Хай небо буде … У небі хай сяє … У чорній землі спала … Над землею піднявся зелений … Де жовте і блакитне, там настає … малювалапогіднесонечконасінинкапаростоквесна. Гра «Земля – небо»(За командою «земля» - читають твір, «небо» - підводять голову)

Номер слайду 16

Робота з прислів’ями. У рідному краї все миле. Гарна та земля, де мирне сонце сія. Де сонце і небо веселе, там діти щасливі. Чужі краї знай, а свій ніколи не забувай. Яке з поданих прислів’їв найкраще висловлює головну думку твору «Український прапор»

Номер слайду 17

Висвітлення психологічного настрою від уроку у щоденнику вражень.

Номер слайду 18

Дякую за увагу!

Номер слайду 19

Джерела: https://www.pinterest.com/pin/619174648761583929/смайликиhttps://detsanat.dp.ua/testimonial/dobryj-den-hochu-vyrazit-blagodarnost/картинки дітейhttps://klike.net/3053-kartinki-pshenichnoe-pole-35-foto.htmlпшеничне полеhttps://stend-gama.com.ua/ua/p900877744-stend-derzhavni-simvoli.html символи Україниhttps://papik.pro/risunki/238-rak-risunok-29-foto.htmlракhttps://youtu.be/Hxaxd229 Kt8руханкаhttps://pustunchik.ua/ua/treasure/draw/iak-namaliuvaty-drakonaдраконhttps://naurok.com.ua/test/zirka-menzatyuk-kasha-720178.htmlфото Зірки Мензатюк та книги

pptx
Додано
10 грудня 2022
Переглядів
2870
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку