Презентація до уроку позакласного читання Сучасні українські письменники для дітей. Марина Павленко "Миколчина історія". Протистояння милосердя і добра злу і байдужості.

Про матеріал

Презентація до уроку позакласного читання "Сучасні українські письменники для дітей. Марина Павленко "Миколчина історія". Протистояння милосердя і добра злу і байдужості."

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Продовжити речення: Повість – це. Я знаю такі повісті….. Моя улюблена повість - …Мій улюблений герой - …. Прозові твори вчать мене…..

Номер слайду 2

Марина Павленко повість «Миколчині історії»Сучасні українські письменники для дітей. Марина Павленко. Повість "Миколчина історія". Протистояння милосердя і добра злу і байдужості

Номер слайду 3

Очікувані результати:поглибити знання про сучасних українських письменників;познайомитися з письменницею Мариною Павленко та її повістю «Миколчині історії»;охарактеризувати образ Миколки та його друга Найди;Довести, що добро і милосердя перемагають байдужість і зло.

Номер слайду 4

Марина Павленко Марина Павленко народилася 30 березня 1973 року в родині учителів, у селі Старичах Яворівського району Львівської області. Дитинство минуло на рідній для батьків Черкащині. Закінчила Уманський державний педагогічний інститут (нині — університет) імені Павла Тичини. Кандидат педагогічних наук, доцент.

Номер слайду 5

Літературна діяльність: Павленко М. Бузкові зошити: [Вірші] / М. Павленко. – Київ: Гранослов, 1997. Павленко М. Домовичок з палітрою / М. Павленко. – К., 2001.– 76 с. Павленко М. Окуляри для розуму: Наук.-фантаст. оповідь: для серед. шк. віку / М. Павленко. – К., 1998. – 126с. Павленко М. Півтора бажання: (Казки з Ялосоветиної скрині).– К.: Смолоскип, 2004. Павленко М. Русалонька із 7-в, або Прокляття роду Кулаковських / М. Павленко. – Вінниця: Теза, 2005. – (Пригодницька бібліотека). Павленко М. Чар-папороть: [Вірші] / М. Павленко. – Львів: Каменяр, 2002. Павленко М. Як дожити до ста: Оповідання / М. Павленко. – Київ: Гранослов, 2004.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Досягнення на літературній нивіМарина Павленко є переможцем і лауреатом ряду літературних конкурсів – “Гранослов” (1996р. – поезія, 2002р. – проза), “Привітання життя” (Львів, 1996), “Смолоскип” (2000, 2001, 2002), “Коронація слова” (Київ, 2004), конкурсу Української бібліотеки у Філадельфії (США, 1998), конкурсу на кращу поему, присвячену річниці незалежності України (США, 2000), Світової федерації українських жіночих організацій (СФУЖО) (2005), “Портал”(2005). У 2006 році стала лауреатом II премії ім. Б. Лепкого за роман “Санта Лучія в кирзових чоботях”.

Номер слайду 8

«Миколчині історії» Невже й таке трапляється в житті? Ви й не уявляєте, як тісно переплелися життя хлопчика Миколки і пса Найди. Ця історія, сповнена пригод – порятунок від смерті, життя на Пустирищі, реальні шкільні історії, кохання, поневіряння і… лапа друга, хоча й волохата. Знайомтесь – життєва й водночас неймовірна історія справжньої дружби, яка змінює світ на краще!

Номер слайду 9

Чому Миколка став безпритульним?Світ не загрієш,Світ не одягнеш,Світ не нагодуєш,Але не відпускай голодну дитину,Не подавши їй шматка. Не залишай голодну дитину –Хоч рукою її прикрий,Не кидай змерзлу дитину, не зігрівши її. (Грузинська народна пісня)

Номер слайду 10

Безпритульність і милосердя сьогодні

Номер слайду 11

Як ви розумієте такі слова: Добре діло роби сміло. Не одежа прикрашає, а добрі діла. Шануйся сам, шануватимуть тебе люди. Хто не чинить лихого, тому нічого не страшно.

Номер слайду 12

Домашнє завдання: Виконати одне із завдань:  Написати твір "Мої роздуми після прочитання повісті Марини Павленко "Миколчині історії“, або скласти оповідання про добро і зло. Скласти тестові завдання до твору.

pptx
Додано
4 січня 2019
Переглядів
3476
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку