Презентація до уроку природознавства у 4 класі

Про матеріал

Презентація до уроку природознавства у четвертому класі за темою "Материки. Африка." Уроки проводяться за підручником Гільберг., Сак.. оновленою Програмою.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

А Ф Р И К А Вулкан Кіліманджаро (5895 м над рівнем моря)

Номер слайду 2

Африка другий за площею материк планети. «Африка» в перекладі з латинської мови означає «той, що не знає холоду». розташована в Східній півкулі . материк майже навпіл поділений екватором і розміщений в Північній і Південній півкулях. береги Африки омивають води Атлантичного та Індійського океанів. територія Африки загалом рівнинна .

Номер слайду 3

майже повністю розташована в жаркій смузі Температура повітря впродовж року становить +25...+30 °С. Зими немає. Зимовий період відрізняється від літнього кількістю опадів. Найбільше опадів випадає в районі екватора і на узбережжях океанів. Найменше опадів випадає на півночі. Саме там розташована найбільша пустеля Африки — Сахара.

Номер слайду 4

АФРИКА Річки: Ніл(одна з найдовших річок на Землі. Вона утворюється від злиття двох річок — Білого і Голубого Нілу ) Конго, Замбезі, Нігер Озера: Вікторія (найбільше прісноводне озеро Африки) Ньяса, Танганьїка, Чад. водоспад Вікторія — понад 100 м заввишки і понад 1000 м завширшки.

Номер слайду 5

Місце злиття Білого та Голубого Нілу

Номер слайду 6

Королівський пітон  Шимпанзе    Жук-голіаф Тварини тропічних лісів Африки

Номер слайду 7

Окапі Папуга  жако    Птах-носоріг Тварини тропічних лісів Африки Тварини тропічних лісів Африки

Номер слайду 8

Африканська савана з акаціями і баобабом

Номер слайду 9

Африканський страус   Лев  Жираф Тварини африканських саван

Номер слайду 10

Африка — другий за розмірами та чисельністю населення материк планети, кількість населення на якому постійно зростає.Тут розташовано 54 країни. Великими країнами Африки є Єгипет (столиця місто — Каїр), Нігерія (столиця місто — Абуджа), Південно-Африканська Республіка (столиця — місто Преторія), Ефіопія (столиця — місто Аддис-Абеба). Столиця Єгипту — місто Каїр

Номер слайду 11

Поле ананасів

ppt
Додано
8 липня 2018
Переглядів
1160
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку