презентація до уроку-проекту "Славетні українці"

Про матеріал

Матеріал містить презентацію до уроку-проекту "Славетні українці" для учнів 3 класу

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Проект“ Славетні українці ”Спільна робота учнів 3-А класу. Карась Н. П.

Номер слайду 2

Я дитина українська, Вкраїнського роду, Українці - то є назва. Славного роду. Україна – то край славний, Аж по Чорне море, Україна – то лан пишнийІ степи і гори.style.colorfillcolorfill.type

Номер слайду 3

Державні діячі

Номер слайду 4

Ярослав Мудрий

Номер слайду 5

37 років Ярослав Мудрий залишався Великим Князем. В цей період Київська Русь знаходилась на вершині могутності. Саме завдяки ньому в Києві будують школи, засновується перша на Русі бібліотека. Князь сам скуповував рукописи і віддавав їх у бібліотеку. Можливо, розповіді про любов князя до вченості та мудрості дали привід людям наректи його Мудрим. Багато зробив для поширення християнства, саме в часи його князювання постав Софійський собор, який і донині є символом столиці.

Номер слайду 6

Софійський собор

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Богдан Хмельницький

Номер слайду 9

Богдан Хмельницький – гетьман України. Народився 1595 р. поблизу Чигирина в козацькій родині. Вчився в Києві, Львові. Вільно розмовляв російською, польською, французькою, турецькою мовами. В ті часи в Україні було тяжке життя. Постійно спалахували народні повстання. Одне з них очолив Б. Хмельницький Це повстання було таким масовим,що переросло в Національно – визвольну війну українського народу. Богдан Хмельницький побудував українську козацьку державу, яка зуміла втриматися на карті Європи понад 150 років.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Українські вчені

Номер слайду 12

Олег Антонов

Номер слайду 13

Ще навчаючись в школі, О. Антонов захопився авіабудуванням. В той час не було літератури по авіації і маленький Олег знаходив статті в газетах, вирізав їх і таким чином створював собі довідники. Створив клуб “ Любителів авіації”.. Особливо захоплювався конструюванням планерів (безмоторні літальні апарати). В роки Другої світової війни розробив планер для транспортування легкого танка, який назвали “ крилатий танк”.

Номер слайду 14

Після війни створив свій відомий літак Ан - 2 Цей літак став єдиним у світі літальним апаратом, який знаходився в серійному виробництві понад 50 років. В ньому перевезено мільйони пасажирів, мільйони тонн вантажів. Він побував практично в усіх куточках землі.

Номер слайду 15

Євген Патонppt_x

Номер слайду 16

Є. Патон – засновник вітчизняної школи мостобудування і електрозварювання. У 1934р. Заснував інститут електрозварювання, який очолював 19 років. Навіть під час Другої світової війни ця установа не припиняла роботу. “Шви Патона”, які розробив академік, міцно з’єднує деталі танків. Також науковець спроектував понад 30 мостів. Один із найбільшихмостів світу відомий як міст Патона.

Номер слайду 17

Микола Амосов

Номер слайду 18

Український вчений в галузі медицини, академік Української Академії Наук. У період Другої світової війни був на фронті, працював провідним хірургом польового госпіталю. У 1955р. почав лікувати вади серця. З того часу серцева хірургіястала основним напрямом роботи лікаря. В Інституті серцево – судинної хірургії, який створив учений, сьогодні проводять найскладніші операції на серці. Також відомий як письменник. Його повісті видавалися в нашій країні і закордоном.

Номер слайду 19

Діячі культури

Номер слайду 20

Микола Лисенкоppt_x

Номер слайду 21

Народився Микола Віталійович в Полтавській області. Уже в 5 р. Миколка виявив музичні здібності. Їх помітила мати і почала з ним займатися музикою. У 9 років хлопчик написав свій перший музичний твір - “Польку”. Потім вчився музиці за кордоном. М. Лисенко у 1904 р. у Києві відкрив музично – драматичну школу, де вчили дітей грати на народних інструментах. Саме з іменем М. Лисенка пов’язане становлення української класичної музики і театру.ppt_xppt_x

Номер слайду 22

Катерина Білокур

Номер слайду 23

Катерина Білокур – все життя прожила на Київщині. Народившись у бідній селянській родині, вона на змогла отримати початкової освіти, тому грамоту вивчила самостійно. В дівчини була мрія стати художницею. Вона виготовляла фарби, пензлі, сама опановувала живопис. І хоча вона майже не виїжджала з села її талант помітили. Почали організовувати виставки в Києві, Полтаві, Москві. У 1956р. Художниці присвоєно звання народної художниці України.

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Дякуємо за увагу!

pptx
Додано
4 серпня 2018
Переглядів
2982
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку