Презентація "Внесок українців у винаходи людства"

Про матеріал

Матеріал містить презентацію "Внесок українців у винаходи людства".

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Внесок українців у винаходи людства

Номер слайду 2

Гелікоптер Ігор Сікорський. У 1931 році запатентував проект машини з двома пропелерами - горизонтальним на даху і вертикальним на хвості. У вересні 1939-го почалися випробовування гелікоптера спочатку на прив’язі, а 13 травня 1940-го конструктор вперше підняв свою машину у вільний політ.

Номер слайду 3

Гасова лампаІгнатій Лукасевич. Лампа на основі згоряння гасу була створена львівським аптекарем Ігнатієм Лукасевичем у 1853 році. Одночасно з лампою був винайдений і новий спосіб отримання гасу шляхом дистиляції і очищення нафти.

Номер слайду 4

Кінескоп. Йосип Тимченко. Йосип Тимченко за два роки до відкриття братів Люм'єр, розробив механізм "равлик". Принцип дії був покладений в основу створення кінескопа. У 1893 році в Одесі були показані два фільми, знятих за допомогою першого кінескопа. Пристрій не був запатентований.

Номер слайду 5

Гіпсова пов'язка. Микола Пирогов. Микола Пирогов - засновник військово-польової хірургії, започаткував використання анастезії при оперативних втручаннях, вперше в історії світової медицини застосував гіпсову пов'язку.

Номер слайду 6

Компакт-диск. В'ячеслав Петров. Прообраз компакт-диска в кінці 1960-х винайшов аспірант Київського інституту кібернетики В'ячеслав Петров. Тоді розробка носила науковий характер і не мала нічого спільного з музикою. Оптичний диск був створений для супер ЕОМ.

Номер слайду 7

Електричний трамвай. Федір Піроцький. На початку 1870-х полтавчанин Федір Піроцький розробив технологію передачі електроенергії через залізний дріт. У 1880 році Піроцький представив проект застосування електрики "для руху залізничних потягів з подачею струму". Через рік в Берліні поїхав перший трамвай, вироблений компанією Siemens за схемою українця.

Номер слайду 8

Українці - талановита нація і цей перелік винаходів цьому доказ.

Номер слайду 9

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Баришполь Світлана
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
4 серпня 2018
Переглядів
5944
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку