Презентація до уроку Р. Бредбері "Усмішка"

Про матеріал
За допомогою технології квесту поглиблювати навички аналізу прозового твору; донести до учнів морально – філософський зміст новели «Усмішка»; розвивати логічне мислення, уміння висловлювати свої думки, обґрунтовувати їх, почуття прекрасного, любов до  мистецтва; сприяти морально – етичному вихованню учнів; вміння застосовувати знання у житті
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок-квест із зарубіжної літератури у 6 класі на тему:«Р. Д. Бредбері «Усмішка». Намагання автора уберегти людей від зла та небезпеки на Землі. Мрія про перемогу добра та людяності».або(Інтелектуальна спецоперація «Врятування людства від духовного вимирання»)

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Мета:за допомогою технології квесту поглиблювати навички аналізу прозового твору; донести до учнів морально – філософський зміст новели «Усмішка»; розвивати логічне мислення, уміння висловлювати свої думки, обґрунтовувати їх, почуття прекрасного, любов до  мистецтва; сприяти морально – етичному вихованню учнів; вміння застосовувати знання у житті.

Номер слайду 5

Команди інтелектуальних спецпризначенців: Команда вільних кінематографів. Команда незалежних дизайнерів. Команда все знаючих журналістів. Команда екологів-рятувальників

Номер слайду 6

План спецоперації: Виготовлення буктрейлера кінематографами. Дослідження історії картини Л. да Вінчі та створення ілюстрацій до новели дизайнерами. Прогнозування майбутнього після закінчення подій новели журналістами за допомогою фанфіків та сенканів. Створення статуту дій та звіт про зроблене екологами –рятувальниками. Виготовлення загального продукту: скрап-альбому на тему: «Врятування людства від духовного вимирання».

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Буктрейлер –короткий відеоролик за мотивами книги, метою якого є спонукання до прочитання книги. Його особливістю є те, що розповідь про книгу подається в образній, інтригуючій формі.

Номер слайду 9

Робота кінематографів над створенням буктрейлера

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Дизайнери у творчому пошуку

Номер слайду 12

Новела - невеликий за обсягом прозовий твір про певну незвичайну подію з життя головного героя з несподіваним фіналом.

Номер слайду 13

Бесіда за змістом-         Згадайте, навіщо люди зібралися так рано на площі? -         Чи знали люди що – небудь про картину, в яку вони так бажають плюнути? -         Чому люди так прагнуть плюнути у картину? -         Як про це говорять герої новели? -         Чому люди так ненавидять минуле? -         Чому практично всі впевнені, що цивілізація не повернеться? -         Пригадайте розмову на площі. Хтось із натовпу виражає надію на повернення цивілізації. Скажіть, якою повинна бути та людина, що «підлатає цивілізацію»? -         Чи вірять присутні в існування такої людини?

Номер слайду 14

- У тексті є така фраза : «А навіщо ми тут зібралися? – спитав, поміркувавши, Том. – Чому ми повинні плювати ?» Як видумаєте, чому ці слова вкладено в уста дитини? 4)Робота з текстом.- Яким було перше враження Тома від картини? - Чому Том не міг плюнути на картину?  

Номер слайду 15

Музика бетховена

Номер слайду 16

Інтерактивнавправа «Мозковий штурм».-         Як вигадаєте, чи потрібна людям краса? Чиможе час зруйнувати красу? Який варіант майбутнього пропонує Бредбері в оповіданні? А який варіант запропонували б ви? Операцію спеціального призначення по створенню фанфіків виконували наші все знаючі журналісти. Вони передбачили свої варіанти розвитку подій у майбутньому, тим самим рятуючи людство. А ще вони створили репортаж, звернувшись із запитаннями до учнів школи та просто перехожих, яким бачать майбутнє вони. Зачитування творів-фанфіків

Номер слайду 17

Фанфік -це вид аматорської літературної творчості, при якому читачами (фанатами) «дописується» популярна книга, роман, повість, новела.

Номер слайду 18

Репортаж - повідомлення в періодичних виданнях, радіо- і телепередачах про важливі події суспільного життя, а також мистецької та літературної дійсності, матеріал з місця подій.

Номер слайду 19

Робота журналістів

Номер слайду 20

Перелік правил « Як має поводитися людство, щоб запобігти ситуації, описаній в «Усмішщі». Кожного ранку налаштовуватися на позитивне світосприйняття. Протягом дня змінювати світ на краще: робити добрі справи. Мати високу мету і крок за кроком здійснювати її. Слідкувати за екологією тіла, душі, довкілля. Оберігати та примножувати природні багатства. Дбайливо ставитися до братів наших молодших. Любити весь світ навкруг себе.

Номер слайду 21

Звіт про роботу екологів-рятувальників

Номер слайду 22

Дякуємо за увагу!

pptx
Додав(-ла)
Копа Раїса
Додано
5 лютого 2023
Переглядів
534
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку