Презентація до уроку розвитку зв'язного мовлення" Опис соняшника"

Про матеріал
Дану презентацію використовую на уроці з метою активізації роботи учнів, створення позитивного настрою.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Доброго ранку!Доброго дня!Говорите ви і говорю вам я!Сьогодні у нас незвичайний урок. Сьогодні ми зробимо ще один крок. В країну відому, в країну чудову,Що нас так чекає й збагачує мову. Тож сядьте рівненько, будьте уважні,Щоб працювати було нам неважко.

Номер слайду 2

Подумайте і скажіть, яким має бути наш урок?Цікавимнавчальнимпродуктивнимвеселимпроблемнимпізнавальним

Номер слайду 3

А ви на уроці якими маєте бути?

Номер слайду 4

Народними стежками

Номер слайду 5

Поетична стежка

Номер слайду 6

Художня стежка

Номер слайду 7

Музична стежка

Номер слайду 8

Соняшник – молодший брат небесного сонця, але живе на землі. Теплого ясного дня соняшник завжди підіймає свою красиву голівку вгору. Його усміхнене темне обличчя оточене щільним вінком з яскраво-жовтих пелюсток, гладких та ніжних на дотик. А от стовбур та листя в соняшника вкриті мілкими–мілкими колючками, і об них можна сильно подряпатися. Коли соняшник доцвітає, його пелюстки втрачають колір та стають жорсткими й сухими. Зате в ньому достигає насіння, яке ми із задоволенням їмо чи робимо олію.

Номер слайду 9

Король серпневого поля – соняшник. Це посланець сонця. Його знайдеш усюди: на полі, у городі, на подвір’ї. Соняшник – квітка, що поєднує в собі красу і користь. Рівна, висока, з сумно нахиленою набік яскраво-жовтою голівкою. А якщо зазирнути під пелюстки, то побачиш чорні клітинки. Саме ці маленькі клітинки і приносять стільки користі людині. Соняшники піднялися над землею, своїм ласкавим полум’ям наче зігрівають, окрилюють, підносять тебе.

pptx
Додано
1 березня 2020
Переглядів
3281
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку