Презентація до уроку розвитку зв'язного мовлення в 4 класі "Найбільші міста України"

Про матеріал
Презентація до уроку розвитку зв'язного мовлення в 4 класі за посібником "Мандруємо зі словом" з теми "Найбільші міста України".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок розвитку мовлення «Найбільші міста України»Катерина Петрич, вчитель Запорізької гімназії № 86

Номер слайду 2

МОЗКОВИЙ ШТУРМ. Що таке текст?– Що таке тема тексту?– Що таке головна думка тексту?– Що можна дібрати до тексту?– З яких частин складається текст? – Що можна скласти до тексту?– Які типи текстів ви знаєте?

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Мандрівка, подорож - це пересування по місцях, віддалених від постійного місця проживання

Номер слайду 5

В Україні велика кількість різноманітних міст, від великих до самих маленьких. Всі вони відносно рівномірно розкидані по країні. Чи задумувались ви коли-небудь про те, яке найбільше місто в Україні – найбільше за розміром, за чисельністю жителів? Пропонуємо вашій увазі рейтинг п’яти міст, які по праву можна наділити епітетами “най”.

Номер слайду 6

Сьогодні ми будемо працювати з деформованим текстом. Пригадайте і поясніть, який текст називається деформованим.

Номер слайду 7

Прочитайте подані речення (зошит с.36, завд.1)____ Найбільші з них – це Київ, Харків, Одеса, Львів, Дніпро.____В Україні є багато цікавих і красивих великих міст.____Улітку я обов’язково відвідаю столицю України – місто Київ.____Жителі кожного міста пишаються його історією.

Номер слайду 8

В Україні є багато цікавих і красивих великих міст. Найбільші з них – це Київ, Харків, Одеса, Львів, Дніпро. Жителі кожного міста пишаються його історією. Улітку я обов’язково відвідаю столицю України – місто Київ.

Номер слайду 9

Львів. Львів – найбільше місто на заході України. Вузькі кам’яні вулиці, вимощені бруківкою, старовинні будинки – здається, у цьому місті ожила сама історія. Символом міста є кам’яні леви, що прикрашають фасади багатьох будинків і брам. Гості міста милуються старовинною архітектурою на площі Ринок, зупиняються перед пам’ятником видатному польському поетові Адаму Міцкевичу, куштують особливо запашну каву в численних маленьких кав’ярнях.

Номер слайду 10

ОДЕСА

Номер слайду 11

Символіка міст

Номер слайду 12

ХАРКІВ

Номер слайду 13

Пронумеруйте частини тексту так, щоб утворилася зв’язна розповідь. Доберіть заголовок. Харків – одне з найбільших міст не лише в Україні, а й у Європі. У Харкові багато науково – дослідних і промислових підприємств, дослідницьких інститутів. Харків – місто студентської молоді. За кількістю університетів та інститутів Харків посідає перше місце в Україні. Харків’яни люблять своє місто і пишаються ним.

Номер слайду 14

КИЇВ

Номер слайду 15

Помічничок{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Засновники. Кий, Щек, Хорив, сестра Либідьвидатні князі Ярослав Мудрий, Володимир Мономахрічка. Дніпровулиця. Хрещатикпам’ятки історіїКиєво – Печерська лавра, Софійський собор, Михайлівський Золотоверхий собор, Золоті воротасимволкаштанцентркультурний, промисловий, політичнийоб’єднуєминуле і сучасність ПОМІЧНИЧОК

Номер слайду 16

Рефлексія. То в яку подорож ми з вами сьогодні відправлялися?– В яких містах побували?– Чого навчалися на уроці?– Які вправи вам найбільше сподобалися?– Яке завдання здалося найскладнішим?– Що запам’яталося найбільше?

Номер слайду 17

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Божко Катерина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Romansova Galyna
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
3 грудня 2022
Переглядів
2415
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку