Презентація до уроку "Сенс назви та проблематика оповідання І.Буніна «Красуня».

Про матеріал
Презентація до уроку позакласного читання із зарубіжної літератури "Сенс назви та проблематика оповідання І.Буніна «Красуня».
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Визначте настрій

Номер слайду 2

Повторення. О - обсяг. П - персонажіО - оповідач. В - вимогиІ - ідея. Д - деталь. А - актуальність. НН - новела. Я - яскравість

Номер слайду 3

В людині все має бути прекрасним: і обличчя, і одяг, і душа, і думки....» (А. Чехов)

Номер слайду 4

Позакласне читання. Сенс назви та проблематика оповідання І. Буніна «Красуня». В людині все має бути прекрасним: і обличчя, і одяг, і душа, і думки....» (А. Чехов)

Номер слайду 5

«Чим більше я читаю Буніна, тим ясніше стає, що він невичерпний. «Красуня» -це оповідання-айсберг, велика частина якого схована під водою». К. Паустовський

Номер слайду 6

Ментальна карта «СІМ’Я»

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Так чи Ні (о,5б.)-+--++

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Факти 1. Україна в творчості І. Буніна (міні-проект).2. Чому Буніну вдалося добре висвітлити проблему, позначену в творі? 3. Сенс назви оповідання.4. Композиція твору.

Номер слайду 11

Емоції 1. Враження від прочитаного?2. Аналіз сюжетних линий в оповіданні ( підтвердити цитатами з твору):1. відносини батька-чиновника з першою та другою дружиною;2. відношення красуні дружини до домівки, родини, в «которой она воцарилась»;3. життя хлопчика, який є насправді головним героєм оповідання.. 4. Прокоментувати вислів Бернарда Шоу.«Самый большой грех по отношению к ближнему не ненависть, а равнодушие – вот в чем сущность бесчеловечности».

Номер слайду 12

Критика1. Скласти промову прокурора на суді з приводу позбавлення батьків-героїв батьківських прав .а) використати цитати;б) винести вирок, використавши вислів Бернарда Шоу, який говорив: «Самый большой грех по отношению к ближнему не ненависть, а равнодушие –вот в чем сущность бесчеловечности».2. Провести соцопитування в класі: - Чи відчуваєте ви підтримку в родині? - Чи щаслива ваша родина?Скласти діаграму.

Номер слайду 13

Оптимізм1. Актуальність проблеми.2. Приклади оптимістичного ставлення до життя. ( Дж. Лондон «Жага до життя» (6 клас), Полліанна (5 клас), її «Гра в радість». 3. Що позитивного можна винести з цієї ситуації? 4. Прокоментувати вислови. « Як не сумно в цьому незрозумілому світі, він все ж таки прекрасний, і нам все-таки хочеться бути щасливими і любити один одного».І. Бунін . Красота спасет мир. Достоєвський. Ф. М.

Номер слайду 14

Креатив 1. Проаналізувати вірш Миколи Заболоцького « Есть лица…» 2. Підібрати прислів’я, прокоментувати народну мудрість.3. Перезентація малюнку до твору.4. Як же допомогти хлопчику і таким, як він? Запропонувати шляхи рішення. 5. Підібрати зображення щасливих дітей (слайд)

Номер слайду 15

Керівник

Номер слайду 16

Номер слайду 17

«ГОЛОВА» – проблема твору),«ВЕРХНІ КІСТКИ» – причини,«НИЖНІ КІСТКИ» – факти,«ХВІСТ» – висновки, шляхи вирішення проблеми

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Самооцінка «Вибір»Для мене урок був цікавим, нудним. Я слухав інших уважно, неуважно. Я брав участь в обговоренні оповідання часто, інколи. На уроці я дізнався цікавого багато, мало. Результатами своєї діяльності на уроці я задоволений(а) , незадоволений(а).

Номер слайду 20

Картка самооцінки{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Повторення 1б.  Ментальна карта 2б. Так чи Ні 3б. Я Активно працював (ла) в домашній групі 3б. Я вносив (ла) вдалі пропозиції, що були враховані групою 1б. Я виконував(ла творче завдання) 1б. Я узагальнював(ла) думки та просував(ла) роботу групи 1б. 

Номер слайду 21

Підготувати повідомлення або мультимедійну презентацію за темами: Живопис доби Бароко. Архітектура доби Бароко. Література доби Бароко Повторити сонети Петрарки, Шекспіра.

Номер слайду 22

Визначте настрій

pptx
Додано
25 грудня 2019
Переглядів
1227
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку