Презентація до уроку. Тема "Поширення вуглеводнів. Природні джерела вуглеводнів".

Про матеріал
Слайди відповідають конспекту уроку за однойменною темою. Містять карту корисних копалин України, діаграму складу природного газу, використання супутніх газів, нафти та кам'яного вугілля. Є світлини про екологічні проблеми, пов'язані з використанням вуглеводнів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема уроку. Поширення вуглеводнів у природі. Природні джерела вуглеводнів. Дослідницький проект

Номер слайду 2

Постановка проблеми● Де ми використовуємо вуглеводні?●Які природні джерела вуглеводнів?●Який склад природних джерел вуглеводнів?●Яка роль вуглеводнів у розвитку різних галузей промисловості?●Чи є екологічні проблеми використання вуглеводнів?

Номер слайду 3

Номер слайду 4

СН4 +2 О2 = СО2 +2 Н2 О + Q

Номер слайду 5

Супутні нафтові гази. С3 Н8 +5 О2 = 3 СО2 + 4 Н2 О

Номер слайду 6

Д.І. Менделєєв «Палити вуглеводнями – це те ж, що спалювати асигнації».

Номер слайду 7

Бензен і толуен – сировина для виробництва ліків: сульфамідних препаратів

Номер слайду 8

С7 Н16 +11 О2 = 7 СО2 + 8 Н2 ОПарниковий ефект

Номер слайду 9

Мені наснився смерч огненний,І нафтовий стовп до небес…Немов цей світ благословенний. Уже помер, і знов воскрес!Й не можуть журавлині крила. Перелетіть через дими. Через війну не мають сили. Вернутись в літо із зими.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Висновки і практичні пропозиції- Україна не має надмір великих родовищ природних джерел вуглеводнів.- Значна кількість вуглеводнів використовується як паливо.- Вуглеводні є сировиною для виробництва великої кількості матеріалів та речовин у різних галузях промисловості.- Використання вуглеводнів як палива веде до екологічних проблем.- Недбайливе використання вуглеводнів забруднює довкілля.- Зловживання синтетичними сполуками може призвести до алергії.- Необхідно вивчати досвід зарубіжних сусідів щодо пошуку альтернативних джерел енергії.- Нестандартне мислення, праця і знання дають можливість розвивати місцевий бізнес.

pptx
До підручника
Хімія 9 клас (Савчин М.М.)
Додано
27 березня 2019
Переглядів
5147
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку