Презентація до уроку "Травлення в ротовій порожнині"

Про матеріал
Дана презентація стане в нагоді при підготовці до уроку на тему "Травлення в ротовій порожнині"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Іван. Петрович Павлов

Номер слайду 2

 1. 5. 8. 2. 6. 9.3.7.4. 

Номер слайду 3

Процес травлення. Травлення в ротовій порожниніЯзик. Губа. Ясна. Зуби. Язичок. Мигдалики. Тверде піднебіння. М’яке піднебіння. Будова ротової порожнини

Номер слайду 4

1-верхівка (кінчик);2-тіло;3-корінь язика. Язик людини321

Номер слайду 5

За формою та функцією розрізняють чотири типи зубів: а)різці, б)ікла, в)малі кутні зуби (премоляри); г) великі кутні зуби (моляри).

Номер слайду 6

вправа «Анаграма»Переставивши літери отримайте термін: О Р К Н О А К Й К Ш И А І Н Ь Р К ОЦ І Р З І Л І К А

Номер слайду 7

Слинні залози

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Дослідницький практикум №2 (віртуальна лабораторія)ТЕМА. ДІЯ ФЕРМЕНТІВ СЛИНИ НА КРОХМАЛЬМета: переконатися, що слина містить ферменти, здатні за певних умов розщеплювати крохмаль.

Номер слайду 10

армлоцколовамауізиозогуяімцинмвуцуозлазаяатбтбииабканзаиумокжувананісолошщокицнялина. Угорський кросворд. Спробуйте відшукати 10 термінів, що стосуються ротової порожнини (слова можуть ламатися тільки під прямим кутом!)

Номер слайду 11

Домашнє завдання1. Опрацювати §9 2. Диференційовані завдання:а) Для учнів з математичними здібностями: розбитися на групи та скласти формулу зубів кожного учня даної групи. Цю формулу записати у вигляді дробу: у чисельнику — зуби половини верхньої щелепи, у знаменнику — нижньої. б) Для учнів, схильних до творчої діяльності: створити рекламу зубних паст, з якою можна було б виступити перед школярами 5-6 класів;в) Для допитливих: створити кросворд із теми «Зуби»;г) Для учнів з гуманітарними здібностями: знайти прислів'я, приказки загадки про зуби та язик.д) Для учнів, які цікавляться соціологією: провести соціологічні опитування серед учнів 7-8 класів. З'ясувати, скільки разів на день вони чистять зуби і якими пастами? Як часто звертаються до стоматолога? Зробити відповідні висновки.

pptx
До підручника
Біологія 8 клас (Матяш Н.Ю., Остапченко Л.І., Пасічніченко О.М., Балан П.Г.)
Додано
22 жовтня 2022
Переглядів
415
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку