Презентація до уроку трудового навчання "Скринька. Історія виникнення"

Про матеріал
Історія шкатулок і скриньок налічує не одне тисячоліття і вона неразривно пов'язана з цінними для людини предметами.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація до уроку трудового навчання «Скринька. Історія виникнення»»

Номер слайду 2

Історія шкатулок і скриньок налічує не одне тисячоліття і вона нерозривно пов'язана з цінними для людини предметами. Найперші ємності такого типу виготовлялися з кори дерев і шкіри. Прикрашалися такі вироби примітивними намальованими, різьбленими орнаментами, а як фурнітура для шкатулок використовувалися шкіряні ремінці, які утримували кришку . Вироби стародавніх майстрів не були довговічними, тому ми можемо тільки здогадуватися про їх зовнішній вигляд і особливості конструкції.

Номер слайду 3

Перші скриньки, в тому вигляді, в якому ми їх звикли бачити, з'явилися в Стародавньому Єгипті і царствх Малої Азії, де 4-5 тис. років тому почали активно розвиватися торгівля та ремесла. В якості матеріалу використовувалося традиційне дерево, листова мідь, лита бронза, слонова кістка і навіть дорогоцінні метали.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Розвиток промисловості в XVIII-XIX століттях дозволив поставити «на потік» виробництво багатьох необхідних у повсякденному житті предметів. Не стали винятком і скрині та скриньки.

Номер слайду 6

Сьогодні купити скриньку будь-якої місткості, дизайну і ціни зовсім нескладно. Але, як і сотні років тому, найбільшу цінність представляють не вироби, випущені серійно фабриками і артілями, а продукція ручної авторської роботи. Щоб створити свію, неповторну скриньку, достатньо лише проявити трохи фантазії і витратити трохи часу. Види скриньок за матеріалами виготовлення. Дерев’яні Металеві

Номер слайду 7

скляні шкіряні

Номер слайду 8

паперові з тканини

Номер слайду 9

Пластикові

Номер слайду 10

Ваші скриньки будуть чудові, неповторні, оригінальні. Робота кожного із вас – ваш маленький шедевр, ваш успіх, розкриття творчого «я». Зроблені власноруч, з великою любов’ю, ці вироби - носії позитивної енергетики і прикрасять будь-чию оселю, даруватимуть тепло ваших рук і сердець!

pptx
Додано
9 листопада 2022
Переглядів
2880
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку