Презентація до уроку трудового навчання в 6 класі "Вироби з вати. Новорічні поробки"

Про матеріал
Ця презентація буде буде корисною при підготовці новорічних ялинок на уроках трудового навчання, тут також присутній інструктаж при роботі з ножицями та клеєм.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок трудового навчання для 5-го класу

Номер слайду 2

Аплікація виконана за допомогою вати

Номер слайду 3

Історія аплікаціїАПЛІКА́ЦІЯ (від лат. applicatio – накладання, приєднання, приклеювання) – один із різновидів декоративно-ужиткового мистецтва; вид рукоділля й ремесла; спосіб оздоблення предметів домашнього вжитку, побуту, інтер’єрів за допомогою наклеювання або нашивання на поверхню (основу) майбутнього виробу окремих деталей з різноманітних матеріалів (паперу, тканин, шкіри, соломи, шнурів тощо); виріб із накладним рисунком, виконаний таким способом.

Номер слайду 4

КАРТИНА «Ялинка»

Номер слайду 5

Струнке дерево висотою 25-­30 м з округлим прямим стовбуром, що поступово тоншає до вершини дерева. Крона конусоподібна, утворена мутовчато-горизонтальними або слабо понилими боковими гілками, кінці яких дещо при підняті. Круглий стовбур покритий нетовстою червонувато-бурою або сірою корою, в молодості вона гладка, а пізніше відшаровується тонкими лусковидними пластинками. Коренева система поверхнева.

Номер слайду 6

Чим ми працюємо ножиціпінцетклейолівець

Номер слайду 7

Техніка безпеки. Правила користування ножицями1) Ножиці – це небезпечний інструмент. Поводитись з ним треба обережно.2) На робочому місці поклади ножиці так, щоб вони не виходили за край парти.3) Не тримай ножиці вістрями догори.4) Не ріж на ходу. Під час різання не вставай з місця.5) Передавай ножиці закритими і кільцями вперед.6) Під час роботи з ножицями притримуй матеріал лівою рукою так, щоб він не потрапляв на лінію різання. Правила користування клеєм1) Клей треба наносити пензликом від середини до країв.2) При потраплянні клею на одяг його слід негайно змити водою.3) Для притискання елементів аплікації і витирання рук треба користуватися матер’яною серветкою.4) Закінчивши роботу, клей потрібно щільно закрити, пензлик і посуд помити.

Номер слайду 8

З чим ще будемо працювати вата. Кольоровий папір. Кольоровий картон

Номер слайду 9

РОБОТА В ГРУПАХ

Номер слайду 10

2

Номер слайду 11

7

Номер слайду 12

ГОТОВА РОБОТА

pptx
Додано
20 січня 2021
Переглядів
1075
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку