Презентація до уроку "Тварини-організми"

Про матеріал
Мета уроку -ознайомлювати учнів з істотними ознаками диких і свійських тварин; учити визначати, яку користь приносять тварини людині; формувати уміння їх розпізнавати за істотними зовнішніми ознаками, місцем мешкання, способом харчування; розвиваюча - продовжити формувати навички самостійного аналізу та оцінки пропонованої інформації, актуалізувати і розвивати знання учнів про тварин; розвивати пізнавальний інтерес та спостережливість; виховувати турботливе ставлення до тварин, обачливість, розуміння необхідності мити руки після контактів з тваринами. Тип уроку: комбінований урок, викладання в команді (співпраця вчителя і асистента на уроці)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Вправа «Так як мама обіймає»

Номер слайду 3

Чистомовка. Скавучить щеня щодня. Хоче їстоньки щеня. Я щенятко пошкодую -І смачненьким погодую. Чищу щіткою щеня,Щоб чистенький був щодня.

Номер слайду 4

Вправа «Погода»

Номер слайду 5

УЧНІВСЬКА ПРЕЗЕНТАЦІЯ

Номер слайду 6

ТВАРИНИ – ОРГАНІЗМИ.

Номер слайду 7

- Що необхідне тваринам для життя? - Чим схожі і чим відрізняються свійські і дикі тварини? - Як уберегти себе від нещасних випадків у поводженні з тваринами?Про що дізнаємося на уроці?

Номер слайду 8

З даніх – давен поряд з людьми живуть тварини. Їх можна зустріти у дворі, в домі, навіть у міській квартирі.

Номер слайду 9

Розгляньте малюнки і назвіть будиночок кожної тварини.

Номер слайду 10

КСВЙСЬііКИДіГра “Збери розсипані літери”

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Гра «Дослідники»

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Висновок: після спілкування з тваринами завжди треба мити руки. Правила гігієни при спілкуванні з тваринами

Номер слайду 15

.

Номер слайду 16

Усі ми знаємо, що тварини - наші друзі. Але є тварини, яких потрібно боятися.

Номер слайду 17

Більшість тварин проживають в лісах. Вони отримали назву - дикі тварини, хижаки або ще їх називають звірі. Багато з них - це небезпечні хижаки. У них одна мета - виживання, за яку вони постійно борються. Вони самі піклуються про себе ї своїх малят.

Номер слайду 18

Дикі тварини схожі із свійськими. Адже свійські тварини колись дуже давно були теж дикими, але люди їх приручили і вони стали жити у людей. Людина для них - друг, бо вона піклується про них. А от для диких тварин людина - ворог.

Номер слайду 19

При зустрічі з дикими тваринами:- зупинись, затамуй подих;- зберігай спокій;- не наближайся, не торкайся звіра, яким би гарним він тобі не здавався;- в разі особливої небезпеки спробуй знайти укриття (високе дерево, інколи воду);- клич на допомогу.

Номер слайду 20

Якщо ти раптом на вулиці зустрівся з незнайомою твариною чи комахою, запам’ятай наступне:- не наближайся і не намагайся торкнутися незнайомої тваринки. Ти можеш її налякати, а вона у відповідь може завдати тобі шкоди: вдарити або ж укусити.

Номер слайду 21

Робота в зошиті

Номер слайду 22

Робота з підручком

Номер слайду 23

Гра «Доміно»

Номер слайду 24

Кожна тваринка має свою маму. А тому не варто, зустрівши у лісі маленьке зайченя, нести його додому. Бо можна зашкодити не тільки тваринці, а й накликати на себе небезпеку. У тваринки є мама, яка про неї попіклується. А ще не слід брати до рук і бездомних тварин, адже навіть маленьке кошеня може заразити тебе небезпечною інфекцією.

Номер слайду 25

Пам’ятайте: кожній тварині потрібна любов та ласка, але для кожної людини головне її життя і здоров’я. І не варто ним ризикувати!

Номер слайду 26

Гра «Ліліпути і велетні»

Номер слайду 27

Гра «Ти молодець»

Номер слайду 28

ТВАРИНИ-НАШІ ДРУЗІ

Номер слайду 29

МОЛОДЦІ!

pptx
Додав(-ла)
Кальчук Оксана
Додано
27 грудня 2022
Переглядів
306
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку