29 квітня о 18:00Вебінар: Використання технології «перевернутий клас» на уроках хімії

Презентація до уроку у 6 класі на тему: " Харчування підлітків"

Про матеріал

Дана презентація являється додатком до мого уроку "Харчування підлітків" у 6 класі. Цей матеріал допоможе раціонально спланувати урок та систематизувати матеріал теми

Зміст слайдів
Номер слайду 1

ХАРЧУВАННЯ ПІДЛІТКІВ

Номер слайду 2

“Здоров'я значно більше залежить від наших звичок та харчування, ніж від майстерності лікаря.” Д. Леббок

Номер слайду 3

СКЛАДОВІ ЇЖІБІЛКИ ЖИРИВУГЛЕВОДИВІТАМІНИМІНЕРАЛИВОДА

Номер слайду 4

БІЛКИ- будівельний матеріал організму

Номер слайду 5

ЖИРИ- джерело енергії

Номер слайду 6

ВУГЛЕВОДИ-генератор енергії

Номер слайду 7

ВІТАМІНИ-обмін речовин, захист від інфекцій

Номер слайду 8

ВПЛИВ КІЛЬКОСТІ ВІТАМІНІВ:-ГІПОВІТАМІНОЗ-нестача вітамінів -АВІТАМІНОЗ -відсутність вітамінів -ГІПЕРВІТАМІНОЗ-надлишок вітамінів

Номер слайду 9

МІНЕРАЛИ- ріст, розвиток кісток, м'язів, кровоносної системи

Номер слайду 10

ВОДА-

Номер слайду 11

ФІЗКУЛЬТХВИЛИНКА КОРИСНО-ШКІДЛИВО

Номер слайду 12

РОЗПОДІЛ ДОБОВОГО РАЦІОНУ:-перший сніданок-25%,-другий сніданок-10%-обід -40%.-підвечірок -10%,-вечеря -15%,

Номер слайду 13

ДЕННИЙ РАЦІОН ПІДЛІТКА У СПІВВІДНОШЕНЯХ БІЛКІВ ЖИРІВ ВУГЛЕВОДІВ 1 1 4 ПРИ ФІЗИЧНИХ НАВАНТАЖЕННЯХ 1 1 6

Номер слайду 14

КАЛОРІЯ-одиниця вимірювання кількості енергії

Номер слайду 15

КАЛОРІЙНІСТЬДля хлопчиків- 2700 ккал,Для дівчаток -2500 ккал

Номер слайду 16

СИТУАЦІЙНА ЗАДАЧА. Дві подружки-шестикласниці розмовляли і їли горішки. Кожна з них з'їла по 100 г волоських горіхів і фундуку. Підрахуйте, скільки з них отримала кілокалорій, і в якому співвідношенні в цій їжі білки, жири,вуглеводи.

Номер слайду 17

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}К-сть ккал у 100 г. К-сть білків. К-сть жирів. К-сть вуглевод. Фундук 668 12,7 60,9 18 Волоськігоріхи 652 15 64,4 15,6

Номер слайду 18

МОЛОЧНІ ПРИКЛАДИМОЛОКО+КАКАО+ЦУКОР=МОЛОКО+ЯЙЦЕ+БОРОШНО=МОЛОКО+ЦУКОР+КРОХМАЛЬ=МОЛОКО+КРУПА+ЦУКОР+МАСЛО=СИР+ЯЙЦЕ+БОРОШНО=СИР+ЯЙЦЕ+ЦУКОР+БЛІНИ=

Номер слайду 19

ВІДГАДАЙ-Якщо молоко залишити на добу в теплі, воно скисне і утвориться …Якщо молоко, яке скисло, злегка підігріти, з нього утвориться маса білого кольору, яку називають…Якщо молоко поставити в гарячу духовку і потримати декілька годин, то утвориться…

Номер слайду 20

ЗАГАДКИ

Номер слайду 21

ЯКА ЇЖА КОРИСНІША?1. САЛАТ: морква з цукром, морква з сметаною, морква з майонезом.2. КАПУСТА: свіжа, квашена, тушкована.3. ДЕ БІЛЬШЕ ЙОДУ: капуста білокачанна, капуста цвітна, капуста морська.

Номер слайду 22

НА ЦЬОМУ УРОЦІ Я ДІЗНАВСЯ…

pptx
Додано
11 лютого 2018
Переглядів
1158
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку