Презентація до уроку української мови для 5 класу на тему: "Повторення вивченого в 1-4 класах. Інформація"

Про матеріал
Презентація до уроку української мови для 5 класу НУШ на тему: "Повторення вивченого в 1-4 класах. Інформація" допоможе учителю при проведенні дистанційного уроку з даної теми та зацікавить учнів під час уроку (за підр. авторів Н. Б. Голуб, О. М. Горошкіна)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Усмішка ласкава — то найкраща страва. Так народна мудрість промовля до нас. З усмішкою добре вийде кожна справа,Бо вона підносить нас у добрий час.

Номер слайду 2

Перевіримо знання1. Уявіть один день без мови. Яким він буде?2. Навіщо людині мова?3. Як ви розумiєте поняття «державна мова» і «рідна мова»? 4. Чому важливо вивчати українську мову?5. Перевірка письмової вправи 7 на с. 8.

Номер слайду 3

ПОВТОРЕННЯ ВИВЧЕНОГО В 1-4 КЛАСАХ.ІНФОРМАЦІЯМи самі повинні стати тими змінами,які хочемо побачити у світі.(М. Ганді)Щодня підкидай у душу, як у шлунок,слово або вислів(Г. Сковорода)

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Поділіться досвідом, як ви шукаєте необхідну інформацію. Якікроки для цього робите? Наприклад, якщо перед поїздкою достолиці (чи іншого міста) вам потрібно дізнатися, яка там будепогода (яким видом транспорту дістатися по пункту призначеннятощо).

Номер слайду 8

Інформàція — це надані кимось чи здобуті самостійно відомості про осіб, предмети, факти, події, явища та процеси тощо.Інформації притаманні такі характеристики: цінність, достовірність, повнота, актуальність, доступність, об’єктивність. ЗАПАМ’ЯТАЙМО!

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Яку форму подання інформації тут застосовано?

Номер слайду 11

1. Опрацювати § 52.2. Перетворіть текстову інформацію тексту вправи 402 в малюнкову чи графічну. Домашнє завдання

Номер слайду 12

Зелений колір – все виходить добре. Жовтий колір - маю сумніви. Червоний колір – маю проблеми.

pptx
Додано
22 лютого 2023
Переглядів
1973
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку