Презентація до уроку української мови "Мандрівка. Уривок з казки С. Нурдквіса "Педсон, Фіндус і намет". Доповнення мапи думок "Речі для походу"

Про матеріал
Презентація для уроку української мови в 2 класі до уривку "Початок довгої мандрівки" з казки С.Нурдвіста "Педсон, Фіндус і намет". Доповнює матеріал підручника "Українська мова і читання" Г.Остапенко.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Мандри С. Нурдквіст «Початок довгої мандрівки» (уривок із казки «Педсон, Фіндус і намет». Доповнення мапи думок «Речі для походу»

Номер слайду 2

Шведський письменник Свен Нурдквіст«Я люблю все робити сам. Сам займався анімацією, сам будував будинок. Тому, коли взяв участь у конкурсі ілюстрацій, я сам написав книжку.»

Номер слайду 3

Книги про цікаві пригоди дідуся Петсона відкриють читачеві світ добрих та чарівних пригод. Дідусь Петсон вміє розмовляти з тваринами, дуже любить своїх вихованців і завжди готовийнадати їм допомогу. Якщо ти любиш подорожі, пригоди і вмієш мріяти, то ці книги для тебе.

Номер слайду 4

МАНДРІ́ВКА Переміщення за допомогою транспорту або пішки,звичайно далеко за межі постійного місцеперебування; подорож, поїздка, похід, експедиція, вояж, прогулянка.  Що таке мандрівка?

Номер слайду 5

Смажити на ґратці. Окунь – річкова риба. Словникова робота

Номер слайду 6

Гайда – бігом, швидко. Гарячкувати – проявляти збудження, нетерпіння. Зась - уживається при вираженні заперечення чого-небудь, відмови від чогось. Ні в я́кі воро́та (две́рі) не лі́зе. Зовсім безглузде, нелогічне,

Номер слайду 7

Прочитай «Початок довгої мандрівки»(с.76-77)

Номер слайду 8

Знайди в тексті речення до малюнку і прочитай вголос.

Номер слайду 9

Знайди помилки у текстіПропоную вирушити в коротку мандрівку довкола річки і половити рибу, - мовив татуньо Петсон, - а коли підніметься сонце, вмоститься собі край річки, розкладемо вогнище й смажитимемо на пательні окунців. Ходіть з нами, кури! Ми йдемо з дому ставити намет, мандрувати лісами, ловити метеликів. Кіт зупинився. Це вже ні в які вікна не лізло!

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

На аркуші А4 склади свою мапу думок «Я їду в похід. Що я візьму?»

pptx
Додано
21 листопада 2020
Переглядів
1472
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку