Презентація до уроку української мови на тему :"Встановлення зв’язку прикметників з іменниками. "

Про матеріал
Презентація для 3 класу з української мови на тему "Встановлення зв’язку прикметників з іменниками" . Презентація містить в собі перелік вправ для виконання в класі та домашнє завдання. Даний матеріал було розроблено до підручника «Українська мова та читання» підручник для 3 класу закладів загальної середньої освіти (у 2-х частинах) Частина 1 - Пономарьова К. І., Гайова Л. А.; Частина 2
Зміст слайдів
Номер слайду 1

8 лютого. Класна робота. К к ка ли на калина Пишається, вода, червона, калина. Пишається над водою червона калина.Із слів складіть речення, змінюючи слова і використовуючи прийменники.. З якого твору цей рядок? Хто його автор? Пригадай з якою частиною мови в реченні завжди пов’язаний прикметник?Підкресли в реченні прикметник та пов’язаний з ним іменник.

Номер слайду 2

Диктант(Запиши слова в колонку. Підбери до іменників прикметники. П…ріг. Оч…рет. Кр…ниця. Пр…з…дент. Тр…вога. Прикметники. З одним із словосполучень склади речення. Підпиши частини мови , визнач граматичну основу речення.

Номер слайду 3

Відпочинь

Номер слайду 4

Вправа 1 ( Розглянь групи малюнків, склади речення та запиши їх. )Підкресли прикметники та пов'язані з ним іменники.

Номер слайду 5

Вправа 3 (Спиши текст, вставляючи пропущені літери. Підкресли прикметники та пов'язані з ним іменники) Ростуть біля кр…ниці дві стрункі бере…ки. Опустили з…лене ві…я. Ро…чісує їм довгі коси вітер. Радують в…селою пісен…кою птахи. Тихо ш…поче лис…я берізок. Це вони про щось бе…турботно розмовляють.

Номер слайду 6

Домашнє завдання. Повтори , що таке прикметник. Повтори правило ст. 94 Виконай вправу. Вправа 6 ( Перестав речення так, щоб вийшов текст. Спиши, підкресли прикметники та пов'язані з ним іменники.) Уже набубнявіли бруньки на деревах. Сонце щедро сипле на землю ласкаве проміння. Зазеленів степ. З пагорбів збігають дзвінкі струмочки. Нарешті прийшла весна. Лісові галявини вкрили весняні квіти.

Номер слайду 7

pptx
Пов’язані теми
Українська мова, 3 клас, Презентації
НУШ
Додано
11 лютого 2023
Переглядів
501
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку