Презентація до уроку української мови "Розділові знаки при однорідних членах речення"

Про матеріал
Презентація до уроку української мови "Розділові знаки при однорідних членах речення"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розділові знаки при однорідних членах речення

Номер слайду 2

Говоримо українською. Мелочь чи …?Здача чи …?У вас есть мелочь? -Ваша здача-

Номер слайду 3

Виписати з тексту речення, які відповідають схемам. Легенький вітерець жене підганяє хмарки на небі. Високо летять і курличуть лелеки.Із лісу тягне і вогкістю і запахом сосон. Білочка збирає і засушує горішки. Сонце хоч і гріє але радіє золоту на деревах. Над квітами кружляють золоті бджоли але осінь вже дихає холодом.

Номер слайду 4

Край села стояла простора однак невеличка школа. Вона немов потопала в зелені та квітах. Навколо неї шикувались ряди каштанів лип беріз. А в шкільному саду росли і яблуні і груші і сливи. Пришкільна ділянка буяла жоржинами і чорнобривцями а на клумбах красувалися айстри.

Номер слайду 5

1. Ліс, небо, сади зустріли осінь. 2. Крізь сяйво проходило чисте і прозоре світило. 3. Над ставком і над садками лопотіло марево. 4. Пожовкли розкішні поля, садки. 5. І листя на деревах, і трава у саду, і квіти принишкли і задумались. 6. Ходить в саду листопад, обтрушує сад. 7. Ще червоніють плоди калини, горобини, шипшини.

Номер слайду 6

Буквений тест: БС - без сполучника, СП - за допомогою сполучника. БС 1. Ліс, небо, сади зустріли осінь. СП 2. Крізь сяйво проходило чисте і прозоре світило. СП 3. Над ставком і над садками лопотіло марево. БС 4. Пожовкли розкішні поля, садки. СП 5. І листя на деревах, і трава у саду, і квіти принишкли і задумались. БС 6. Ходить в саду листопад, обтрушує сад. БС 7. Ще червоніють плоди калини, горобини, шипшини.

Номер слайду 7

Мовно –логічне завдання. Слов'яни жили над …, …., на …, у … . Оселялися вони …, а роди складали … . Родом керував … і … . Кожне … вибирало …. .

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Чумаченко Катерина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
27 березня 2020
Переглядів
1914
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку