Презентація до уроку української мови в 3 класі з теми " Правопис префіксів роз -, без-

Про матеріал

Ознайомити учнів з літературною вимовою та написанням префіксівроз -,без -, закріплювати вміння розрізняти префікси і прийменники, правильно їх писати,збагачувати словниковий запасучнів, розвивати вміння аналізувати, мислити, розвивати творчі здібності, виховувати почуття людяності, доброти, любов до природи, турботливе ставлення до неї.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

іе с пф к р

Номер слайду 2

(Попід)вікнами мороз ходить - щулиться Попід вікнами мороз ходить - щулиться То (за)гляне у садок, то (на) вулицю. То загляне у садок, то на вулицю. - Де ж то дітоньки мої (по)ховалися? - Де ж то дітоньки мої поховалися? Та невже вони мене (на)лякалися? Та невже вони мене налякалися? Я їм шкоди не зроблю анітрішечки. Тільки носика (в)щипну (для)потішечки. Тільки носика вщипну для потішечки.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

У долині роскинулось село. Петрик росказав сестричці казку. Вітер помчав по бескрайньому полю. У бесхмарному небі світить сонечко.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

У префіксах роз- і без- Не буває букви «с»Букву «з» завжди пиши Пам’ятай завжди в житті.

Номер слайду 8

Роз. Безказатисипатисовіснийкрайнійstyle.colorfillcolorfill.type

Номер слайду 9

Номер слайду 10

У долині роскинулось село. У долині розкинулось село. Петрик росказав сестричці казку. Петрик розказав сестричці казку. Вітер помчав по бескрайньому полю. Вітер помчав по безкрайньому полю. У бесхмарному небі світить сонечко. У безхмарному небі світить сонечко.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

У лиху годину розпізнаєш вірну людину. Слів не розкидаєш – добру славу маєш. Хочеш у сварці гору взяти – розкажи, що ти винуватий. Чужим добром не розбагатієш.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Корінь мій знаходиться в «ціні»Префікс дай від « оклику» меніСуфікс від « лінійки» чи від «зірки»Разом результати перевірки.

pptx
Додано
12 лютого 2018
Переглядів
1745
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку