Презентація до уроку української мови в 4 класі Правопис закінчень іменників у родовому відмінку множини.

Про матеріал
Презентація до уроку української мови в 4 класі Правопис закінчень іменників у родовому відмінку множини.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок української мови 4 клас

Номер слайду 2

На уроці рідну мову. Будемо вивчати. Отже, будьте всі уважні,Щоб її нам краще знати!

Номер слайду 3

Тема уроку: Правопис закынчень ыменникыв у родовому выдмынку множини. Тема уроку: Правопис закінчень іменників у родовому відмінку множини.

Номер слайду 4

Тема уроку: Правопис закынчень ыменникыв у родовому выдмынку множини. План уроку:1. Бліц – турнір2. Каліграфічна хвилинка3. Словничок4. “Евріка” 5. Тренувальні вправи6. Групова робота7. Поетична хвилинка

Номер слайду 5

? Іменник Це –Буває –Змінюється -

Номер слайду 6

Каліграфічна хвилинка

Номер слайду 7

СЛОВНИЧОКДержа́ва — політичне  утворення з визначеною  територією,  економікою і політичною владою. Має міжнародне визнання,  державну мову, та  державну символіку: герб, прапор, гімн.

Номер слайду 8

Держава (Україна) __________ Н.в. Народ (Україна) __________ Р.в. Служити (Україна) __________ Д.в. Захищати (Україна) __________ З.в. Пишатися (Україна) __________Ор.в. Жити в (Україна) __________ М.в. Розквітай, (Україна) __________ Кл.в.

Номер слайду 9

Н.в. одн. Н.в. множ. Р.в. множ. Дорога - ____________ - ___________ гора - ____________ - ____________ озеро - ____________ - ____________ друг - ____________ - ____________ край - ____________ - ____________ розповідь - ____________ - _____________

Номер слайду 10

Українські ліплені (пиріг) - страва унікальна. Крім наших (предок) (пироги) не ліпив і не пік жоден народ. Пиріг в ( українці) - символ місяця. Згодом українські (пиріг) здобули визнання в інших ( народ).

Номер слайду 11

Українські ліплені пироги - страва унікальна. Крім наших (предок) (пироги) не ліпив і не пік жоден народ. Пиріг в ( українці) - символ місяця. Згодом українські (пиріг) здобули визнання в інших ( народ).

Номер слайду 12

Українські ліплені пироги - страва унікальна. Крім наших предків (пироги) не ліпив і не пік жоден народ. Пиріг в ( українці) - символ місяця. Згодом українські (пиріг) здобули визнання в інших ( народ).

Номер слайду 13

Українські ліплені пироги - страва унікальна. Крім наших предків пирогів не ліпив і не пік жоден народ. Пиріг в ( українці) - символ місяця. Згодом українські (пиріг) здобули визнання в інших ( народ).

Номер слайду 14

Українські ліплені пироги - страва унікальна. Крім наших предків пирогів не ліпив і не пік жоден народ. Пиріг в українців - символ місяця. Згодом українські (пиріг) здобули визнання в інших ( народ).

Номер слайду 15

Українські ліплені пироги - страва унікальна. Крім наших предків пирогів не ліпив і не пік жоден народ. Пиріг в українців - символ місяця. Згодом українські пироги здобули визнання в інших ( народ).

Номер слайду 16

Українські ліплені пироги - страва унікальна. Крім наших предків пирогів не ліпив і не пік жоден народ. Пиріг в українців - символ місяця. Згодом українські пироги здобули визнання в інших народів.

Номер слайду 17

Групова робота І група любові, до, люди, Без, немає, до, любові Батьківщина. ІІ група птахи, Сила, крилах, в, люди -, а, в дружбі. ІІІ група дівчата, хлопці, і, Багато, українських, мають, з інших, друзі, держава. ІV група письменники, знають, художники, науковці, Українських, в, світові. усьому,

Номер слайду 18

Групова робота І група Без любові до людей немає любові до Батьківщини. ІІ група птахи, Сила, крилах, в, люди -, а, в дружбі. ІІІ група дівчата, хлопці, і, Багато, українських, мають, з інших, друзі, держава. ІV група письменники, знають, художники, науковці, Українських, в, світові. усьому,

Номер слайду 19

Групова робота І група Без любові до людей немає любові до Батьківщини. ІІ група Сила птахів в крилах, а людей – в дружбі. ІІІ група дівчата, хлопці, і, Багато, українських, мають, з інших, друзі, держава. ІV група письменники, знають, художники, науковці, Українських, в, світові. усьому,

Номер слайду 20

Групова робота І група Без любові до людей немає любові до Батьківщини. ІІ група Сила птахів в крилах, а людей – в дружбі. ІІІ група Багато українських дівчат і хлопців мають друзів з інших держав. ІV група письменники, знають, художники, науковці, Українських, в, світові. усьому,

Номер слайду 21

Групова робота І група Без любові до людей немає любові до Батьківщини. ІІ група Сила птахів в крилах, а людей – в дружбі. ІІІ група Багато українських дівчат і хлопців мають друзів з інших держав. ІV група Українських письменників, художників, науковців знають в усьому світові.

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Сьогодні на уроці : Ми вивчали частину мови - ________. Вчилися визначати _________ іменників у ___________ відмінку множини.Іменники у родовому відмінку множини мають закінчення ____________.

Номер слайду 24

Сьогодні на уроці : Ми вивчали частину мови - іменник. Вчилися визначати _________ іменників у ___________ відмінку множини.Іменники у родовому відмінку множини мають закінчення ____________.

Номер слайду 25

Сьогодні на уроці : Ми вивчали частину мови - іменник. Вчилися визначати закінчення іменників у родовому відмінку множини.Іменники у родовому відмінку множини мають закінчення ____________.

Номер слайду 26

Сьогодні на уроці : Ми вивчали частину мови - іменник. Вчилися визначати закінчення іменників у родовому відмінку множини.Іменники у родовому відмінку множини мають закінчення □, -ів, -їв, - ей.

Номер слайду 27

Україна – рідний край. Спасибі за урок!

Номер слайду 28

Рідна земля Де є краще? Де миліше,як не на Вкраїні?Тут городи і сади,Тут яблука й гарбузи, Тут олія й буряки, тут ягоди червоні,Тут пшениці золоті, ріки молочні,Кавуни красносочні, Худоба і птиця, Усяка пашниця.

Номер слайду 29

Спасибі за урок!

pptx
Додано
14 березня 2019
Переглядів
4349
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку