ї. Шугай  «Наступало Різдво» .Урок розвитку писемного мовлення.

Про матеріал
Урок розвитку писемного мовлення. Тема. Детальний переказ тексту за колективно складеним планом.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема. Урок розвитку писемного мовлення. Детальний переказ тексту за колективно складеним планом. Вельможко Людмила Петрівна. Вчитель початкових класів , м, Дніпро, КЗО “ СЗШ № 97 імені П. І. Шкідченка» ДМР.

Номер слайду 2

Всі за парти ми сідаємо,До роботи приступаємо. Щоб помилок уникати,Треба пильність розвивати!

Номер слайду 3

Нумо дружно до роботи,що чекає знову нас. Будем разом працювати,Дуже дружний у нас клас.

Номер слайду 4

МІЙ НАСТРІЙ

Номер слайду 5

Зошит швидко розгортайте, ручку правильно тримайте. За осанкою всі стежте, з чистотою всі дружіть. На « відмінно» напишіть.

Номер слайду 6

5 лютого Класна робота

Номер слайду 7

Тема наша непроста, та для всіх цікава,Будуть, діти, в ній слова, буде і забава.І в скарбничку мовну цю, поки вивчим тему,Мовних скарбів пребагато ми з вами зберемо.

Номер слайду 8

Тема. Урок розвитку писемного мовлення. Детальний переказ тексту за колективно складеним планом.

Номер слайду 9

Вправа «Мікрофон»

Номер слайду 10

Інтерактивна гра «Доповни речення»— Що таке переказ?Це виклад власними словами прочитаного або почутого

Номер слайду 11

— Яким може бути переказ?Усний, ...складеним планом. ...письмовий, стислий, детальний

Номер слайду 12

ВПРАВА « ОЧІКУВАННЯ Ми очікуємо від уроку : ГАРНОГО НАСТРОЮ ВЕСЕЛИХ ІГОР НОВИХ ЗНАНЬГАРНИХ ОЦІНОК РОБОТУ В ГРУПАХВМІННЯ ВИСЛОВЛЮВАТИ СВОЇ ДУМКИ

Номер слайду 13

Гра «Я — дослідник» Добрий вечір тобі, пане господарю, радуйся,Ой, радуйся, земле, Син Божий народився. Застеляйте столи, та все килимами, радуйся,Ой, радуйся, земле, Син Божий народився. Та кладіть калачі з ярої пшениці, радуйся,Ой, радуйся, земле, Син Божий народився. Бо прийдуть до тебе три празники в гості, радуйся,

Номер слайду 14

Ой, радуйся, земле, Син Божий народився. А перший же празник: Рождество Христове, радуйся Ой, радуйся, земле, Син Божий народився. А другий же празник: Святого Василя, радуйся,Ой, радуйся, земле, Син Божий народився. А третій же празник: Святе Водохреща, радуйся,Ой, радуйся, земле, Син Божий народився.

Номер слайду 15

Як називають пісню, яку ми прочитали? Це найвідоміша колядка українців, що називається «Добрий вечір тобі...!». Коли виконують цю пісню? Що вам відомо про Різдво?

Номер слайду 16

Різдво — стародавнє свято всіх християн. Його чекають з нетерпінням і дорослі, і малі. Воно приносить чимало радощів, веселощів і солодощів. Свято тішить своїм затишком, спокоєм і надіями на краще майбутнє.

Номер слайду 17

Розпочинається Різдво 6 січня. Святий вечір у всіх асоціюється із смачною стравою — кутею. Вона красується на столі серед ще 11 страв. Адже всі знають про те, що до Святої вечері потрібно приготувати 12 страв. Кутя — перша страва, яку їдять.

Номер слайду 18

Робота в зошиті з розвитку писемного мовлення. Виконання тестових завдань, які допоможуть запам’ятати зміст тексту (с. 30-31).

Номер слайду 19

Читання тексту ї. Шугай  «Наступало Різдво» (с. 62).

Номер слайду 20

— Яка тема тексту? Коли відбувалася подія? Хто поставив у кімнаті ялинку? Хто її прикрасив? Хто бачив ялинку? Кого ялинка зачарувала? Хто вранці приліз подивитися на ялинку? Яке свято зустрічали мешканці будинку?

Номер слайду 21

Складання та запис детального переказу. Виконання завдань у зошиті з розвитку писемного мовлення (с. 34).

Номер слайду 22

• Структурний аналіз тексту.— Скільки частин у цьому тексті? Про що йдеться в зачині? Про що ви дізналися з основної частини? Що повідомляється в кінцівці? У якій частині тексту йдеться про тих, хто захоплювався ялинкою? Хто останнім милувався ялинкою?

Номер слайду 23

Музична фізкультхвилинка

Номер слайду 24

Чи збулися ваші очікування? Що треба зробити,щоб вони виконувалися?— Що повторили на уроці?— Які цінні думки запам’ятали?Підсумок уроку

Номер слайду 25

Література:. 1. Українська мова 4 клас  (за підручником М. Д. Захарійчук) - 2015 рік. Джерело: https://dovidka.biz.ua/zagadki-pro-tvarin-afriki/ Довідник цікавих фактів та корисних знань © dovidka.biz.ua. Робочий зошит з РОЗВИТКУ ПИСЕМНОГО МОВЛЕННЯ. (до підручника М. Д. Захарійчук)

pptx
Додано
16 березня 2019
Переглядів
3965
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку