Презентація до уроку. Уміння вчитися

Про матеріал
Презентація розроблена до підручника: Підручник для 9-го кл. загальноосв. навч. закл. /Автор: Бойченко, Василашко, Гурська, Польова, Коваль, Попадюк, Видавництво Генеза» 2017. Мета презентації - формувати поняття про умови ефективного навчання, активне й пасивне навчання, створювати умови для формування основних компетентностей для життя, розвивати уміння проводити самодослідження.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Учітесь, читайте, і чужому навчайтесь, й свого не цурайтесь… Т. Шевченко

Номер слайду 2

Навчання – це радість пізнання, краса розумової праці ( В. Сухомлинський)

Номер слайду 3

Те, що ми знаємо, - обмежене, а те, чого не знаємо, нескінченне. ( П’єр-Симон Лаплас) Мало мати хороший розум, головне – добре його застосовувати ( Рене Декарт)

Номер слайду 4

Уміння вчитися. Це вміння розвивати свої здібності, уміння шукати способи дії в нових ситуаціях.

Номер слайду 5

Форми і методи активного навчання Дидактичні та творчі ігри, рольові ігри, організаційно-діяльнісні ігри. Діалог, групова дискусія, розбір ситуацій із практики, аналіз ситуацій морального вибору

Номер слайду 6

Щоб працювали дві півкуліНавчаючись слухай музику (права півкуля) і роби нотатки (ліва півкуля);Заплющ очі й застосовуй візуальне мислення (права півкуля) до матеріалу, який вивчаєш), і описуй словами те, що бачиш (ліва півкуля).

Номер слайду 7

Вправа «Моє ставлення»Як ви ставитеся до індивідуальних особливостей сприйняття і навчання?Обговоримо!!!Для вченої і освіченої людини жити – значить мислити (Цецерон)У мене немає ніякого таланту – є лише наполегливість. (Ейнштейн)Нічого немає більш практичного, ніж хороша теорія. (Больцман)

Номер слайду 8

Стилі навчання

Номер слайду 9

Стилі навчання

Номер слайду 10

Коментарі щодо…Визначте власний стиль навчання прокоментуйте. Як ви любите навчатись: читати, слухати чи проговорювати інформацію; працювати самостійно чи з кимось; сидіти спокійно чи весь час рухатись? Визначте переваги вашого стилю і те, що вам бажано вдосконалити.

Номер слайду 11

Дякую за увагу!

pptx
Додано
8 січня 2023
Переглядів
410
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку