Презентація " Природа та види емоцій".

Про матеріал
формувати в здобувачів освіти з порушеннями слуху уявлення про емоції і почуття як умову, що сприяє зміцненню і збереженню власного здоров’я й здоров’я інших людей; уявлення про види емоцій (позитивні, невизначені, негативні), причини їх виникнення; вміння:- аналізувати власний емоційний стан та емоційний стан інших з метою надання само- і взаємодопомоги; - контролювати власні емоції, розуміти власні почуття, сприймати й розуміти почуття інших; розпізнавати настрої людей за виразом обличчя;
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Природа і види емоцій. Поняття емоційної зрілості. Вчитель: Н. ШУТКО

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Емоції людини

Номер слайду 4

Надмірна емоційність властива підлітковому віку.

Номер слайду 5

Емоції Емоції – (від лат. Emotion – хвилювання, збудження) це процес переживання ситуації, відношення до оточуючих об'єктів. Емоції - це своєрідне особистісне ставлення людини до навколишньої дійсності і до самого себе.

Номер слайду 6

ВИДИ ЕМОЦІЙВиди емоцій. НейтральніЗдивування й байдужість. Позитивні Задоволення,радість,упевненість,симпатія,любов. Негативні Сором,горе,тривога,страх,відчай,гнів. АмбівалентніНеузгоджені,суперечливі емоції

Номер слайду 7

Позитивні емоціїРадість. Задоволення. Натхнення. Співпереживання. Співчуття. Любов

Номер слайду 8

Негативні емоціїРоздратування. Розпач. Гнів. Страх. Тривога. Образа

Номер слайду 9

Нейтральні емоціїЗдивування. Байдужість

Номер слайду 10

Амбівалентні емоціїАмбівалéнтність— психічний стан роздвоєності; співіснування протилежних відносин або почуттів (наприклад, таких, як любов і ненависть) до людини, об'єкта чи ідеї; невизначеність або нерішучість, яким напрямком слідувати чи як вчинити. Якщо описати амбівалентні почуття словами, це може звучати приблизно так: «У певному сенсі я не хочу того, що хочу. Я одночасно і схвалюю те, що відбувається, і не схвалюю».

Номер слайду 11

Номер слайду 12

КОМПЛЕКСНІ ЕМОЦІЇСПІВЧУТТЯ = ПЕЧАЛЬ+ЛЮБОВРЕВНОЩІ = ЛЮБОВ+НЕНАВИСТЬ+ЗАЗДРІСТЬПРИГНІЧЕНІСТЬ= СОРОМ +СУМНЕНАВИСТЬ = ОГИДА + ГНІВ

Номер слайду 13

сприяють внутрішній психологічній гармонії;знижують ризик серцево-судинних захворювань.сприяють довголіттю;Позитивні емоції:

Номер слайду 14

шкідливі для людини;підвищують ризик серцево-судинних захворювань;ускладнюють стосунки з іншими людьми;Негативні емоції:

Номер слайду 15

Гра «Складіть прислів'я» {5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Від теплого слова і а лихим і в двері не ввійдеш. Добрим словом мур проб’єш, що весняний вітер. Гостре словечкоі обличчя квітне. По –доброму сміятися - дорожчі за багатство. Добрі словаколе сердечко. Серце радіє лід розмерзається. Ласкеве слово, корисно для здоров'я

Номер слайду 16

Від теплого слова і лід розмерзається. Добрим словом мур проб’єш, а лихим і в двері не ввійдеш. Гостре словечко коле сердечко. По-доброму сміятися – корисно для здоров’я. Добрі слова дорожчі за багатство. Серце радіє і обличчя квітне. Ласкаве слово, що весняний вітер.

Номер слайду 17

Емоційна зрілість-це вміння керувати своїми емоціями та виявляти їх у тій формі, що прийнятна в суспільстві.

Номер слайду 18

Вираження емоцій у мовній інтонації. Кожен учасник отримує картку, на якій написана одна з фраз…Завдання в тому, щоб сказати одну і ту саму фразу, надаючи їй спочатку прямий, потім протилежний зміст за допомогою інтонації.1. Радий вас бачити!2. Спасибі за роботу.3. Приходьте завтра.4. Я в захопленні.5. Спасибі, мені дуже приємна ваша увага.6. Було приємно з вами поспілкуватися.

Номер слайду 19

Домашнє завдання

pptx
Пов’язані теми
Основи здоров’я, 9 клас, Презентації
Інкл
До підручника
Основи здоров`я 9 клас (Бех І. Д., Воронцова Т. В., Пономаренко В. С., Страшко С. В.)
Додано
14 січня 2023
Переглядів
1027
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку