Презентація до уроку в 11 класі з Захисту Вітчизни

Про матеріал
Знезаражуючі речовини та розчини. Санітарна обробка. Способи та порядок проведення
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Знезаражуючі речовини та розчини. Санітарна обробка. Способи та порядок проведення. Робота Учениць 11 - Б класу Котляр Аліни та Катріч Катерини

Номер слайду 2

Захист від біологічних засобів ураження включає: Своєчасне виявлення чинників біологічного зараження, залежно від їх виду і ступеня ураження; Проведення комплексу адміністративно-господарських, режимно- обмежувальних і спеціальних протиепідемічних та медичних заходів.

Номер слайду 3

Обеззаражування проводиться за такою послідовністю:1) Обеззаражування території об'єкту; 2) Обеззаражування будинків та приміщень; 3) Обеззаражування тари, технологічного устаткування, посуду; 4) Обеззаражування продовольчих товарів, води та непродовольчих товарів.

Номер слайду 4

Хімічний спосіб Хімічний спосіб передбачає застосування спеціальних дезінфікуючих речовин, що знищують хвороботворні мікроорганізми і руйнують біотоксини. Для дезінфекції, а також часто і для дегазації, застосовують такі речовини та їх розчини: хлорне вапно, водний розчин хлорного вапна, їдкий натр (каустична сода), водний розчин їдкого натру (10%), формальдегід (35-40% водний розчин), перекис водню, спеціальні препарати.

Номер слайду 5

 Хлорне вапно - Речовина білого або злегка жовтого кольору,у воді розчиняється погано, не розчиняється в органічних розчинниках, гігроскопічна. Для дезінфекції приладів і техніки використовують розчини формальдегіду, фенолу та його похідні (крезол, лізол, нафтозол); розчин для дегазації

Номер слайду 6

 Їдкий натр (каустична сода) білі шматки або дрібні лусочки На повітрі поглинає воду, зберігається в герметичній тарі. Добре розчиняється у воді. Концентровані розчини (більше 35 %) роз'їдають шкіру людини і руйнують тканини, взуття. Аміачна вода це 2025 %-й розчин аміаку у воді. Вона викликає подразнення слизових оболонок очей і носа, на шкіру людини практично не діє.

Номер слайду 7

 Дихлоретан летуча, безколірна або злегка жовтувата рідина із запахом спирту або хлороформу. Температура кипіння +84 °С. У воді не розчиняється, при підпалювані горить. При потраплянні в організм людини викликає сильне отруєння або смерть, пари шкідливі при тривалому вдиханні. Дихлоретан використовується для дегазації. Гексахлормеланін (ДТ-6) кристалічний порошок білого або слабо-жовтого кольору із запахом хлору. Не розчиняється у воді, добре розчиняється в дихлоретані.

Номер слайду 8

Водні розчини миючих засобівмають слабку дію на хвороботворних мікробів і використовуються тільки для зниження засівання мікробами поверхонь і нейтралізації токсинів.

Номер слайду 9

Санітарну обробку людей і знезараження одягу, взуття і засобів захисту виконують частково або в повному обсязі і відповідно поділяють на часткову і повну. Повна санітарна обробкаполягає в ретельному обмиванні всього тіла теплою водою з милом і мочалкою. Часткова санітарна обробка — це механічне очищення й обробка відкритих ділянок шкіри, зовнішньої поверхні одягу, взуття, обробка за допомогою індивідуальних протихімічних пакетів на пунктах спеціальної обробки.

pptx
Додано
6 квітня 2020
Переглядів
2999
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку