Презентація до уроку в 5 класі "Сприйняття мистецтва. Синтетичні види мистецтва: цирк. Зображення на площині. Відтворення пропорційної будови тіла тварин і людей у роботі «Ескіз ц"

Про матеріал
Ознайомити учнів з поняттям " синтетичні види мистецтва" та взаємозв'язком образотворчого мистецтва з мистецтвом цирку, ознайомити з поняттям "афіша" ; поглиблювати навички правильно відтворювати пропорційну будову тіла тварин і людей.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Сприйняття мистецтва. Синтетичні види мистецтва: цирк. Зображення на площині. Відтворення пропорційної будови тіла тварин і людей у роботі «Ескіз циркової афіші».

Номер слайду 2

Цирк (лат. circus) — вигляд видовищного мистецтва, за законами якого будується розважальна вистава, як правило, на арені спеціальної будівлі (круглої форми з високим куполом)Основою циркового мистецтва вважається демонстрація незвичайного і смішного; характерною приналежністю сучасного цирку є демонстрація фокусів, пантоніми, клоунади, виняткових здібностей, часто пов'язаних з ризиком, дресированих тварин. Циркова трупа може постійно базуватися в місті і мати певну будівлю, велику роль в історії жанру грав бродячий цирк.

Номер слайду 3

поява цирку. Назва «цирк» походить від римських овальних майданчиків, на яких проводились різні народні свята, змагання, показувалися шоу. Але таким, яким ми його знаємо і любимо, він став тільки в 18 столітті. 

Номер слайду 4

Цирковий артист — артист, який бере участь в цирковій виставі. До них відносяться:     гімнасти     акробати     жонглери     дресирувальники     Фокусники     Клоуни та коміки. Факіри

Номер слайду 5

Запитайте у будь-якої дитини, що таке цирк, і отримаєте відповідь: це клоуни. Майстри, які працюють в цьому амплуа, стали справжнім символом цирку, без них уявлення про цирк не можливі. Початок професії було закладено в інституті блазнювання, адже блазні перебували при дворі всіх монарших осіб. Їх завданням було не тільки розвага, але і висміювання вад, при цьому блазень, паяц, міг сказати правду кому завгодно. 

Номер слайду 6

Афіша — це ізографічне видання, що містить інформацію про певний культурний захід. Дуже часто на циркових афішах зображують клоунів

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

pptx
Додано
24 березня 2019
Переглядів
6353
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку