Презентація до уроку в 5 класі "сприйняття мистецтва. синтетичні види мистецтва: театр. прикладна діяльність. відтворення пропорційної будови обличчя людини та передавання характе"

Про матеріал
ознайомити учнів з театральним мистецтвом;розвивати оцінну та пізнавальну діяльність учнів, вміння аналізувати, уважність, спостережливість, інтелектуальні здібності, естетичні смаки;виховувати шанобливе ставлення до народних традицій, розвивати пам’ять, уяву, творчі здібності, пізнавальну активність, уміння узагальнювати матеріал,
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Сприйняття мистецтва. Синтетичні види мистецтва: театр. Прикладна діяльність. Робота «Ескіз театральної маски за мотивами венеціанського карнавалу».

Номер слайду 2

Театр. Синтетичний вид мистецтва,засобом виразності якого є сценічне дійство, що виникає в процесі гри актора перед публікою.

Номер слайду 3

Театральне мистецтво є синтетичним за своєю природою. Його твори містять у собі практично всі інші мистецтва: літературу, музику, образотворче мистецтво, хореографію .

Номер слайду 4

У синтез мистецтв, об'єднаних театром, входять також дизайн, моделювання одягу, перукарська майстерність, макіяж, спорт (акробатика, фехтування, гімнастика тощо), народно-декоративні промисли

Номер слайду 5

давні ритуально-обрядові, а потім фольклорні дійства були предтечами театру, вони проводилися у відповідних місцях — галявини, горби, гори, дороги, вулиці, селянські двори, самі будівлі і їх внутрішні приміщення виступали, водночас, й місцем лицедійства, й глядацькою залою.

Номер слайду 6

Найдавніше мистецтво театру належить Стародавній Греції, згодом християнізація Європи призвела до занепаду театру. Оновлення театру відбулося в епоху Відродження мистецтва і культури Європи в цілому (XV—XVII ст.). Одним із видів театру є комедія дель арте або комедія масок, яка стала частиною Венеціанського карнавалу.

Номер слайду 7

Венеціанський карнавал — розкішний, феєричний, таємничий. Венеціанський карнавал — невід'ємна частина славнозвісного міста на воді. Його історія сягає давніх часів і бере свій початок від знаменитих давньоримських сатурналій, язичницьких свят, які проходили щороку у дні зимового сонцестояння на честь збирання урожаю. Під час сатурналій усі гуляли і веселилися. Знімалися будь-які заборони та упередження, навіть раби розважалися на рівних зі своїми господарями. А щоб почуватися комфортно і залишатися інкогніто, люди одягали маски. Цю давню традицію стали використовувати і венеціанці, надавши їй особливої вишуканості.

Номер слайду 8

З поширенням християнства священики приурочили карнавал у Венеції до зимового посту перед Великоднем. У 1094 році дож Вітале Фаліеро заніс назву "Венеціанський карнавал" в офіційні документи, а з 1296-го свято стало публічним.

Номер слайду 9

Серед розваг: паради, музичні і театральні вистави, постановки комедій дель арте, конкурси, бали, виступи кращих творчих колективів Італії, фокусників, жонглерів, мімів, клоунів та акробатів, турніри, старовинні ігри і, звичайно ж, яскраві феєрверки.

Номер слайду 10

Головний атрибут. Головним атрибутом Венеціанського карнавалу завжди були і залишаються маски. Однак, це не простий аксесуар, що закриває обличчя, а цілий витвір мистецтва. Венеціанські маски вирізняються неабиякою вишуканістю і майстерністю виконання.

Номер слайду 11

Основні види венеційських карнавальних масок. Баута. Коломбіна. Гатто 

Номер слайду 12

Моретта. Вольто (Ларва)Лікар Чуми

Номер слайду 13

П'єро. Арлекін. Панталоне

Номер слайду 14

Венеційські маски в картинах художників. Алекс Льовін

Номер слайду 15

Geraldine Arata

Номер слайду 16

MARCO ORTOLAN

Номер слайду 17

pptx
Додано
3 квітня 2019
Переглядів
6131
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку