Презентація до уроку виробничого навчання "Приготування глінтвейнів"

Про матеріал
Глінтвейн у перекладі з німецького «глюнте вейн» означає «гаряче палаюче вино». Його готують з червоного вина з додаванням цукру і прянощів(кориці,гвоздики).У глінтвейн іноді додають ром,коньяк, лікер, лимон,але в таких кількостях,щоби вони не змінили смак напою,а тільки надали йому більш приємного аромату. В каструлю вливають вино, доводять до кипіння, але не кип’ятять. У гарячий глінтвейн кладуть прянощі,лимон.Готовий напій розливають у склянки.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема уроку: Приготування глінтвейнів. Тема програми: Приготування алкогольних та безалкогольних коктейлів

Номер слайду 2

1. Організація робочого місця бармена2. Характеристика глінтвейнів3. Приготування алкогольних глінтвейнів4. Приготування безалкогольних глінтвейнів. План уроку

Номер слайду 3

Мета уроку: навчити учнів технологічно правильно готувати глінтвейни з дотриманням техніки безпеки та санітарії праці

Номер слайду 4

Глінтвейн у перекладі з німецького «глюнте вейн» означає «гаряче палаюче вино». Його готують з червоного вина з додаванням цукру і прянощів(кориці,гвоздики). У глінтвейн іноді додають ром,коньяк, лікер, лимон,але в таких кількостях,щоби вони не змінили смак напою,а тільки надали йому більш приємного аромату. В каструлю вливають вино, доводять до кипіння, але не кип’ятять. У гарячий глінтвейн кладуть прянощі,лимон. Готовий напій розливають у склянки. Характеристика глінтвейнів

Номер слайду 5

Інгрідієнти: Десертне червоне вино – 150мл. Наливка вишнева – 50мл. Лимон – 0,5г. Кориця – 0,1г. Гвоздика – 0,1 Вихід: 200мл«Глінтвейн по-київськи»

Номер слайду 6

Інгрідієнти: Червоне напівсолодке вино-150мл. Коньяк - 20мл. Мед - 50мл. Лимон - 0,5г. Кориця - 0,1г. Гвоздика- 0,1г Вихід: 170мл «Глінтвейн з коньяком» Технологія приготування Вливаємо вино в посуд і розчиняємо в ньому цукор. Доводимо цей напій до кипіння,але не кип’ятимо. Додаємо корицю,гвоздику і нарізаний скибочками лимон. Вливаємо коньяк і залишаємо на 10-15хв. щоб настоявся.   Правила подачіПодаємо гарячий напій в склянках для глінтвейна.  

Номер слайду 7

Інгрідієнти: Червоне столове вино - 75мл. Настій міцного чаю - 100мл. Кориця - 0,1г. Гвоздика - 0,1г. Вихід: 175мл «Глінтвейн зимовий» Технологія приготування Вливаємо вино і настій чаю в емальований посуд. Доводимо цей напій до кипіння. Додаємо корицю і гвоздику,і залишаємо на 10-15хв. щоб настоявся.   Правила подачіПодаємо напій в склянках для глінтвейна.

Номер слайду 8

Інгрідієнти: Яблучний сік - 150мл. Вода – 50мл. Цедра лимона і апельсина – 0,1г. Цукор – 30гІзюм – 0,10г. Яблуко – 50г. Душистий перець – 0,1г. Мускатний горіх – 0,1г. Молотий імбир – 0,1г. Кориця – 0,1г. Гвоздика – 0,1г. Вихід: 200мл«Глінтвейн яблучний» Технологія приготування Вливаємо сік і воду в емальовану каструлю. Додаємо яблуко, нарізане тонкими скибками, та всі інші компоненти. Доводимо цей напій до появи пузирків на поверхні. Знімаємо з плити, накриваємо кришкою і залишаємо на 15-20хв. щоб настоявся. Правила подачіПеред подачею напій проціджуємо через сито. Подаємо гарячим в склянках.

Номер слайду 9

Інгрідієнти: Вишневий сік – 100мл. Апельсиновий сік – 100мл. Мелений імбир - 0,1г. Кориця – 0,1г. Гвоздика - 0,1 Вихід: 200мл«Глінтвейн вишневий»Технологія приготування Вливаємо всі компоненти в посуд, і нагріваємо до появи пузирків на поверхні. Залишаємо на 5-10хв. щоб настоявся.   Правила подачіПодаємо гарячий напій в склянках для глінтвейна.  

Номер слайду 10

Інгрідієнти: Настій міцного чаю – 100мл. Вишневий сік – 50мл. Яблучний сік – 50мл. Лимон – 0,5г. Кориця – 0,1г. Гвоздика – 0,1г. Вихід: 200мл Технологія приготування. Вливаємо сік і заварений чай в каструлю. Додаємо корицю,гвоздику і лимон. Доводимо цей напій до кипіння. Знімаємо з плити і залишаємо на 10-15хв.,щоб настоявся. Правила подачіПодаємо глінтвейн в склянках. «Глінтвейн чайний»

pptx
Додано
22 лютого 2019
Переглядів
1006
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку