Презентація до уроку "Вода важлива..."

Про матеріал
Матеріал може бути використаний вчителями на уроках природничого циклу: географія, хімія, біологія, природознавство, основи здоров"я або під час позакласних заходів та проєктів екологічного спрямування.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вода – важлива,Вода – потрібна!Салтиково – Дівицький ЗЗСО І – ІІІ ступенів

Номер слайду 2

Ти не маєш ні смаку, ні кольору, Ні запаху, тебе не опишеш,тобою. Насолоджуються, не розуміючи,що. Ти таке. Ти не просто необхідна для життя,Ти є життя. Ти найбільше багатство у світі. Антуан де Сент - Екзюпері

Номер слайду 3

У радості й горі,У щасті й біді - Слава чистій воді!

Номер слайду 4

Вода – найпоширеніша сполука на Землі. Вода всюди:в океанах , морях, озерах,льодовиках, у дощі та снігу. На Землі вода становить71% її площі.

Номер слайду 5

Вода в організмі людини: Доросла людина на 60% складається з води,В організмі немовляти води 77%. У різних органах кількість її різна: Кістки-22%, м`язи-75%, мозок - 85%, кров -90%,Око та слина до 99%.

Номер слайду 6

Вода та здоров`я людини. Зневоднення організму на 6-8% призводить до погіршення самопочуття, на 10% до порушення обміну речовин,15 -20% призводить до смерті людини.

Номер слайду 7

Без їжі людина може прожити30-50 днів,А без води 3 дні. Добова потреба людини це 2-2,5л води. Значення води для організму людини.

Номер слайду 8

Усна народна творчість. Куди водиця тече, там травичка росте.. Де вода там і верба.. Вода все криє, а береги риє.. Вода - еліксир життя.. Один дощ - урожай непоганий, два - добрий, три - багатий.. Вода багато дає,багато забирає.. Не випивай каламутну воду,доки чистої не знайдеш. . Тоді воду цінують, коли колодязь висохне.. Не плюй у криницю,бо з неї ще будеш пити водицю.

Номер слайду 9

Вода – домівка живих істот.

Номер слайду 10

Зупинись , людино, озирнисьІ подумай, що тебе чекаєЯкщо ти не зможеш, як колись,Босоніж іти зеленим гаєм, Якщо ти не зможеш до озер Ніби до люстерка, нахилитисьІ якщо не зможеш відтеперІз криниці жодної напитись. Зупинись, людино, озирнисьІ подумай, як нам далі жити.

Номер слайду 11

Дякуємо за увагу!

pptx
Додано
12 листопада 2021
Переглядів
359
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку