Презентація до уроку "Я досліджую світ" на тему: "Моя Україна"

Про матеріал
Кожна людина з великою любов’ю і душевним трепетом згадує те місце, де вона народилася, де промайнуло її дитинство, дитинство з дивосвітом-казкою, з материнською ласкою у затишній батьківській оселі. То родинне вогнище, маленька батьківщина кожної людини. То її велике «Я», з якого починається людина, родина, Батьківщина і вся наша велична й неповторна у світі Україна.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Моя Україна. Підготувала вчитель СЗОШ № 17 м. Бердичева. Савіна Валентина Віталіївна

Номер слайду 2

Україна – незалежна держава. Україна – держава у Східній Європі. ЇЇ площа складає 603,7 тис. км2 , що робить її другою за величиною країною на європейському континенті. На її території проживає 48 млн. людей… (З енциклопедії)

Номер слайду 3

Київ – столиця України

Номер слайду 4

Історичні факти Ярослав Мудрий – один з київських князів. Дуже любив і цінував книги, створив першу в Київській Русі бібліотеку. У багатьох містах відкривав школи, де навчали грамоті, іноземним мовам, ремеслам. Володимир Мономах, прозваний у народі “красне сонце ”. Він залишив для своїх дітей «Повчання», в якому вчив, як треба жити, працювати, поводитися серед людей

Номер слайду 5

Державні символи України. Державними символами України є: Державний ПРАПОР України; Державний ГЕРБ України; Державний ГІМН України. Стаття 20 Конституції України

Номер слайду 6

Державний ГЕРБ України

Номер слайду 7

Тризуб є зображенням голуба, як символу Святого Духа;тризуб – це відображення Рарога, вісника небесної справедливості, сокола, який летить з висоти донизу;тризуб містить число три, що означає єдність Бога-Батька, Бога-Сина та Бога-Духа Святого;у тризубі зашифроване слово "Воля";тризуб – це літера "Ш", яка раніше означала цифру 3;тризуб – це намальований образок із фігур старовинної зброї: лук, меч та інші.

Номер слайду 8

ПРАПОР УКРАЇНИ

Номер слайду 9

Китайська художниця Мао Мао в 1992 році попросила першого президента України Леоніда Кравчука поміняти розташування кольорів на прапорі. Таке поєднання, на думку Мао, символізувало біди для держави. У 2016 році українські альпіністи встановили наш прапор на вершині найвищого вулкана світу — Охос-дель-Саладо в Андах. Його висота — 6872 метри. Серед прапорів слов’янських країн тільки український і боснійський не мають червоного кольору.- Український прапор змінив кілька кольорів, перш ніж прийти до звичного синьо-жовтого забарвлення — він був червоним, малиновим і червоно-синім. У 1918 році Центральна Рада на чолі з Грушевським затвердила нинішню гаму кольорів.

Номер слайду 10

КОНСТИТУЦІЯ УКРАЇНИ

Номер слайду 11

З’ЄДНАЙ ПРИСЛІВ’ЯЛюдина без Вітчизни, За морем тепліше, Будь-кому мила. Наша слава – Українська держава.як соловей без пісні.та вдома миліше.своя країна.. .. .. .. .

Номер слайду 12

ПЕРЕВІР СЕБЕЛюдина без Вітчизни, як соловей без пісні. За морем тепліше, та вдома миліше. Будь-кому мила своя країна. Наша слава – Українська держава.

Номер слайду 13

Народні символи українців Калина – символ рідної землі, батьківської хати. Її дбайливо охороняли та доглядали. Дівчата цвітом калини прикрашали коси. Достиглі кетяги розвішували попід стріхами. Верба росте там, де багато вологи. Відомо понад 300 видів цього дерева. Росте до 15 метрів і вище протягом 50 – 60 років. Гілки використовують для плетіння різних виробів. Здавна з білої верби виробляють музичні інструменти: бандури, кобзи, сопілочки.

Номер слайду 14

Хрещатий барвінок

Номер слайду 15

Вишитий рушник

Номер слайду 16

Український народний одяг

Номер слайду 17

Українська хата

Номер слайду 18

Облітав журавель. Сто морів, сто земель,Облітав, обходив,Крила, ноги натрудив. Ми спитали журавля:— Де найкращая земля? —Журавель відповідає:— Краще рідної немає! Платон Воронько

Номер слайду 19

У – уславлена, …К – красива, …Р – радісна, …А – активна, …Ї – ідеальна, …Н – незалежна, …А – амбіційна, …А яка ще?А яка для тебе Україна?

Номер слайду 20

Любіть Україну у сні й наяву,вишневу свою Україну,красу її, вічно живу і нову,і мову її солов’їну.

pptx
Додано
13 вересня 2020
Переглядів
525
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку