Презентація до уроку "Я у світі" 3 клас "Громадяни України. Права й обов'язки громадян"

Про матеріал

Презентація у форматі Microsoft Office Power Point до уроку "Я у світі" 3 клас "Громадяни України. Права й обов'язки громадян" , підручник для 3 класу «Я у світі» О.В. Тагліна, Г.Ж. Іванова.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Громадяни України. Я і Україна 2 клас Права і обов'язки громадян Я у світі 3 клас Громадяни України. Права й обов'язки громадян

Номер слайду 2

Зараз почнеться незвичайний урок. Про це повідомив веселий дзвінок. Вузлик не один сьогодні Будемо в'язати, На уроці нову тему Будемо вивчати. Тема хоч і непроста, Та для вас цікава. Будуть в ній нові слова, Буде і забава.

Номер слайду 3

Психоформула Люблю я свій розум, увагу та пам’ять. Працює мій мозок, і вчусь я старанно. Сприймаю все нове і мислю логічно. А нові знання застосую практично.

Номер слайду 4

Гра «Передай по колу посмішку»

Номер слайду 5

Вправа «Асоціювання» - Які слова спадають на думку, коли почуєш “ Україна ”? Дніпро Київ Леся Українка Тарас Шевченко ріки ліси моря гори поля права гімн герб прапор українці Україна

Номер слайду 6

«Мозковий штурм» Від чого залежить щастя народу і кожної людини?

Номер слайду 7

Основні права і обов'язки громадянина

Номер слайду 8

«Мозковий штурм» З якими правилами людського співжиття ви уже познайомилися? - Правила для учнів, - правила поведінки в громадських місцях, - правила дорожнього руху, - правила поведінки в громадському транспорті, - правила поведінки на воді, - правила поведінки з вогнем

Номер слайду 9

Робота в малих групах Завдання 1. - Як назвати одним словом те, що ти можеш робити, те, в чому тобі і кожній людині не можна відмовити? Правила, права, закони.

Номер слайду 10

Робота в малих групах Завдання 2. - Як назвати одним словом те, що ти і кожна людина повинна робити, щоб бути корисною собі та іншим? Закони, правила, обов’язки.

Номер слайду 11

Дитиною вважається людина, якій ще не виповнилося 18 років.

Номер слайду 12

Декларація – документ, у якому викладено важливі правила, обов’язки для всіх людей.

Номер слайду 13

Конвенція – лат. слово. Це угода, міжнародний договір із певних питань. У даному випадку – з питань прав дитини.

Номер слайду 14

Робота з підручником Читання статті “ Громадяни України. Права й обов’язки громадян” с. 90-92

Номер слайду 15

Усі діти мають право на освіту.

Номер слайду 16

Усі діти мають право на повноцінне харчування.

Номер слайду 17

Усі діти мають право на любов і піклування.

Номер слайду 18

Особлива турбота дітям – інвалідам.

Номер слайду 19

Усі діти мають право на медичну допомогу.

Номер слайду 20

Усі діти мають право на відпочинок і дозвілля.

Номер слайду 21

Діти не повинні залучатись до важкої роботи, непосильної праці.

Номер слайду 22

Жодна дитина не повинна бути жертвою насильства або війни.

Номер слайду 23

Гра « Права та обов’язки» Берегти книги; дотримуватися правил дорожнього руху; лікуватися; старанно вчитися; навчатися; ігри, відпочинок, розваги; піклуватися про життя, здоров’я; користуватися бібліотекою, спортзалом; допомагати рідним; охороняти природу; дотримуватися правил поведінки.

Номер слайду 24

Інтерактивна вправа « Жовто-блакитний килимок »

Номер слайду 25

Завдання 1. Стаття 13. Земля, її надра, повітря, водні та інші природні ресурси є об’єктом права власності народу. Кожен громадянин має право користуватися народними об’єктами. Стаття 27. Кожна людина має право на життя. Стаття 49. Кожен має право на охорону здоров’я, медичну допомогу. Держава дбає про розвиток фізичної культури і спорту. Стаття 53. Кожен має право на освіту. Стаття 57. Кожному гарантується право знати свої права і обов’язки.

Номер слайду 26

Завдання 2. Кожен громадянин зобов’язаний не заподіяти шкоду природі. Обов’язок держави – захищати життя людини. Обов’язок кожного громадянина – берегти своє здоров’я, вести здоровий спосіб життя. Загальна середня освіта є обов’язковою для кожного громадянина. Кожна людина зобов’язана виконувати свої обов’язки.

Номер слайду 27

Стаття 13. Земля, її надра, повітря, водні та інші природні ресурси є об’єктом права власності народу. Кожен громадянин має право користуватися народними об’єктами. Кожен громадянин зобов’язаний не заподіяти шкоду природі. Стаття 27. Кожна людина має право на життя. Обов’язок держави – захищати життя людини. Стаття 49. Кожен має право на охорону здоров’я, медичну допомогу. Держава дбає про розвиток фізичної культури і спорту. Обов’язок кожного громадянина – берегти своє здоров’я, вести здоровий спосіб життя. Стаття 53. Кожен має право на освіту. Загальна середня освіта є обов’язковою для кожного громадянина. Стаття 57. Кожному гарантується право знати свої права і обов’язки. Кожна людина зобов’язана виконувати свої обов’язки.

Номер слайду 28

Робота з підручником Відповіді на питання с.92

Номер слайду 29

Стаття 161. День прийняття Конституції України є державним святом – Днем Конституції України.

Номер слайду 30

Гра «Казкові герої та порушення прав» А які права були порушені стосовно Попелюшки? У Конвенції ООН про права дитини зазначено: діти мають рівні права, не повинні залучатись до важкої роботи , непосильної праці, мають право на відпочинок, любов і піклування.

Номер слайду 31

Право на життя. Казка Шарля Перро «Червона Шапочка ». За змістом Вовк з’їв бабусю, а потім і Червону Шапочку. Яке головне право порушив Вовк?

Номер слайду 32

Жодна дитина не повинна бути скривджена і зневажена. Жодна дитина не повинна бути жертвою насильства. Які права у казочці “ Золотий ключик ” порушив Карабас – Барабас стосовно малих акторів?

Номер слайду 33

Право на освіту. Який закон не хотів виконувати Буратіно?

Номер слайду 34

Діти не повинні залучатись до важкої роботи, непосильної праці, мають право на відпочинок, любов і піклування. Які права порушувала мачуха стосовно своєї прийомної доньки у казці «Морозенко?»

Номер слайду 35

Інтерактивна гра «Мікрофон» Щоб життя моїх близьких і друзів стало кращим, а країна, в якій ми народилися і живемо, стала багатою і процвітаючою, щоб у нашій державі постійно був добробут і порядок, необхідно...

Номер слайду 36

Я знав… Я дізнався… Я візьму з собою із сьогоднішнього уроку в майбутнє… Рефлексія

Номер слайду 37

Домашнє завдання Опрацювати статтю підручника « Громадяни України. Права й обов’язки громадян» с. 90-92. Згадати ще казки або оповідання, в яких є порушення прав дитини. Принести книжечки на урок, прочитати ці твори. За бажанням намалювати ілюстрацію до них.

Номер слайду 38

Презентацію підготувала вчитель початкових класів Золотівської багатопрофільної гімназії Попаснянської районної ради Луганської області Леськова Наталія Володимирівна Хай щастить вам, любі діти!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Міхєєва Олена Михайлівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Василенко Ірина Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
29 липня 2018
Переглядів
18637
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку