Презентація до уроку ЯДС "Моя країна Україна.Тернопільщина"

Про матеріал
Тема: ознайомити учнів з гербом та прапором Тернопільської області; поглибити знання учнів проТернопільську область; розвивати інтерес до історії, природи і особливостей рідного краю, розширити знання про природу рідного краю.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Моя країна - Україна. Тернопільщина»

Номер слайду 2

Емоційне самоналаштування. Я зможу сьогодні добре працювати на уроці. Я особистість творча. Я бажаю всім однокласникам та однокласницям успіхів на сьогоднішньому уроці.

Номер слайду 3

Повідомлення теми уроку. Жевжики ➠ жевжоліт ➠ нічні перельоти ➠ кобзарі ➠ бандури ➠ Тернопільщина

Номер слайду 4

Тернопільська область розташована на Подільській височині. Південна межа області проходить по річці Дністер, східна — по річці Збруч. Тернопільська область межує на півночі з Рівненською, на півдні з Чернівецькою, на південному заході з Івано-Франківською, на заході з Львівською, а на сході з Хмельницькою областями України. Тернопільщина, хоч і розташована поблизу українського кордону з Польщею, Словаччиною, Угорщиною, Румунією і Молдовою, власних наземних кордонів з сусідніми державами не має, як і не має виходу до моря.

Номер слайду 5

Тернопіль — місто, яке славиться своєю історією. Як же виникла така назва — Тернопіль? Існує чимало версій щодо походження назви міста, та головними є дві. За першою версією вона походить від польського слова taru, яке майже співзвучне з українським словом “терен”, та словом поле. У поєднані цих двох слів маємо тернове поле — тобто місцина, що поросла терном. За другою версією місто назване на честь його засновника Яна Тарновського. До речі, до 1944 року місто іменували Тарнополем.

Номер слайду 6

Герб У синьому полі навхрест золоті меч і ключ, над ними три срібні вежі. Меч і ключ на гербі відображають історичну роль краю в захисті українських земель і Європи від нашестя завойовників із прадавніх часів. Три фортечні вежі символізують три історичні землі, з частин яких сформована сучасна Тернопільська область, — Галичину, Волинь і Поділля.

Номер слайду 7

Прапор. Прямокутне синє полотнище, посередині покладені навхрест жовті меч і ключ, над ними — три білі вежі.

Номер слайду 8

Перегляд відео “Цікаві місця Тернопільщини”https://www.youtube.com/watch?v=Vzf. Cnz. Ki. U7k

Номер слайду 9

Перегляд відео “Моя країна — Україна. Тернопільська квітка”https://www.youtube.com/watch?v=6gr. PIMF6ys. E

Номер слайду 10

Робота з зошитом

Номер слайду 11

Молодці

pptx
Пов’язані теми
Я досліджую світ, 3 клас, Презентації
НУШ
Додано
22 березня
Переглядів
20
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку