Презентація до уроку з інформатики для 2 класу на тему: "Пристрої для створення та опрацювання графічних зображень"

Про матеріал

Презентація до уроку з інформатики для 2 класу на тему: "Пристрої для створення та опрацювання графічних зображень" тісно пов'язана з Конспектом уроку з інформатики для 2 класу на тему: "Презентація до уроку з інформатики для 2 класу на тему: "Пристрої для створення та опрацювання графічних зображень". Тому рекомендовано використовувати разом. В презентації використовуються цікаві фізкультхвилинки, вукові вправи для очей, пропонуються розфарбовки в середовищі графічного редактора Tux Paint малюнки, варіанти створення малюнків.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Пристрої для створення та опрацювання графічних зображень2 клас урок19 Підготувала вчитель Запорізького колегіуму «Елінт»горбачова Ірина олексіївна

Номер слайду 2

Цілі уроку. Навчальні: ознайомити з Пристроями для створення та опрацювання графічних зображень , навчити створювати графічні зображення за допомогою графічного редактора;Розвивальні: розвивати логічне мислення, планувати свою діяльність, спонукати до аналізу своїх дій;Виховні: виховувати інтерес до предмету інформатика, уважність, патріотичний настрій. Тип уроку: засвоєння нових знань, формування вмінь і навичок. Обладнання та наочність: дошка, комп’ютери, презентація до уроку, проектор, підручник. Програмне забезпечення: графічний редактор Tux Paint.

Номер слайду 3

Дайте загальну назву таким поняттям: Шапка, пальто, рукавиці, шуба. (Зимовий одяг) Крісло, стіл, стілець, шафа, диван. (Меблі) Сокира, молоток, пилка, викрутка. (Інструменти) Принтер, клавіатура, системний блок, монітор, миша. (Комп’ютер)

Номер слайду 4

Робота в парах

Номер слайду 5

Перевірити Модем – пристрій вводу і виводу

Номер слайду 6

GPS - навігатор

Номер слайду 7

Фото та кінокамери

Номер слайду 8

сканер. Зчитування штрих-кодів у касах магазинів. QR-код

Номер слайду 9

Комп'ютерний принтер (англ. printer — друкар) — периферійний друкувальний пристрій, що підключається до комп'ютера і має змогу друкувати текстову та іншу графічну інформацію на папері.

Номер слайду 10

Фізкультхвилинка. Встали рівно біля парт, починаємо наш старт. Руки вгору, руки вниз, подивились пильно скрізь. Головою покрутили, потім разом всі присіли. Піднялись, понагинались і здоровими зостались.10

Номер слайду 11

Робота з підручником. С.130 С.132 завдання 1. Казковий ліс.

Номер слайду 12

З чисел, що зображені на стрічці, підбери такі три числа, сума яких дорівнює 50.19+3+28 =50 8+12+30=50 3+17+30=50 5+17+28=50 28+17+5=50 12

Номер слайду 13

Робота за комп’ютером. Не забувай про правила безпечної роботи за комп'ютером. Ланцюжком нагадали правила безпечної роботи за комп’ютером.

Номер слайду 14

Піктограми графічних редакторів

Номер слайду 15

Розфарбувати малюнок Відкрити

Номер слайду 16

Створити малюнок

Номер слайду 17

Створити малюнок

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Допоможіть зібрати розсипане прислів’я. У світить і сторонці не чужій так сонце. У чужій сторонці не так світить і сонце.

Номер слайду 20

Рефлексія. Що вивчили на уроці? 2. Як називається програма для малювання?3. Чого ви навчилися під час роботи за комп’ютером?4. Що сподобалось на уроці?5. Що було важко?

Номер слайду 21

Використані ресурси. О. Л. Білецька Інформатика. (за підручником Г. В. Ломаковської) “Основа” 2013. Г. В. Ломаковська, Г. О. Проценко, Й. Я. Ривкінд, Ф. М. Рівкінд “Сходинки до інформатики ” 2 клас підручник, “Освіта”, 2012

pptx
Додано
30 липня 2018
Переглядів
3435
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку