Презентація до уроку з інтегрованого курсу "Мистецтво" 1 клас НУШ « Танок осінніх листочків»

Про матеріал
Формувати та розвивати ключові компетентності; розвивати відчуття композиції, кольору, художні здібності; естетичне сприйняття навколишнього світу; навички відтворення необхідного кольору шляхом змішування кольорів; виховувати інтерес до явищ природи
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Марченкова О.Ю КЗО НВО № 113 ДМР м. Дніпро

Номер слайду 2

Танок осінній бавить листя Поодинокі і сплелися Кружляють парами в повітрі В осінній золотій палітрі Танок – для них це насолода Який дарує їм природа Вона дарує раз в житті Щоб лист кружлявся і летів Такі красиві – золоті На святі осені і літа Де вітерець все бавить віти Вони летять, як конфетті.

Номер слайду 3

Які явища відбуваються в природі з приходом осені? Коли приходить осінь, листочки змінюють своє забарвлення і опадають Чому дерева скидають своє вбрання восени? Діти, а як називається осіннє явище, коли опадають з дерев листочки?

Номер слайду 4

Жив собі листочок. І було в нього багато друзів – кленових листочків. Настала осінь. Усі вони стали жовто – багряні

Номер слайду 5

Вітерець налітав на них, відривав від гілочок і, кругляючи, опускав на землю.

Номер слайду 6

Не займай мене, вітре, – просив листочок. Не бійся, я понесу тебе далеко від твого дому. Покажу тобі, як навколо гарно, – відповідав вітер.

Номер слайду 7

Листочок затремтів у повітрі, а потім опустився на землю, де було багато таких листочків, як він. «Що ж зі мною буде? – подумав листочок,- я тут нікому не потрібний». 

Номер слайду 8

«Шурх – шурх – шурх», – почулося раптом. Це прибіг маленький їжачок. Настромив нашого листочка на голки і поніс до своєї хатки.

Номер слайду 9

Листочок подумав: Як добре, що я комусь знадобився! Я і мої друзі – листочки будемо зігрівати їжачка, щоб йому було тепло і затишно. Чи сподобалась вам казочка? Про що в ній розповідається?

Номер слайду 10

Осінь-чарівниця... Вона завжди викликала ніжні почуття в людей. А особливо в поетів, композиторів, художників та виконавців.

Номер слайду 11

Співає вітер-бандурист, луна мелодія осіння, з дерев спадає жовтий лист, вкрива дерев коріння. Пливуть лебідками хмарки, небес палітра синя, акордом хлюпають ставки, літає павутиння. Бондаренко

Номер слайду 12

Музика може зачарувати, викликати певні настрої, створити різні враження. Вона передає красу співу птахів у лісі, дзвінкоголосого водо- граю і тихого таночку осіннього листя.

Номер слайду 13

Тобі доводилось слухати «спів» вітру? Чи завжди він звучить однаково? Разом з однокласниками перегляньте відео- ролик (монтаж І. Окускової) на композицію П. Чайковського «Осіння пісня». Поділіться враженнями від перегляду.

Номер слайду 14

Прочитай слова. Назви ті з них, якими можна описати музику П. Чайковського.

Номер слайду 15

За вікном осінь. Чому б нам не створити щось осіннє?

Номер слайду 16

Осінь надихає! Подивися, скільки чудових різнобарвних речей навколо!

Номер слайду 17

Нашими помічниками стануть фарби та пензлі.

Номер слайду 18

Природа прекрасна в будь-яких проявах, вона дарує нам багато ідей для творчості.

Номер слайду 19

Намалюй осінній листочок. Візьми 2-3 листочки, нанеси пензликом фарбу із того боку листка, де сильніше виступають жилки, і зроби відтиск на аркуш. За бажанням розмалюй фарбами.

Номер слайду 20

. Якщо взяти велике листя, то одразу можна отримати крону дерева. На той самий листок можна наносити фарбу декілька разів в різних поєднаннях, тоді отримаємо зовсім різні, не схожі на попередні, відбитки

Номер слайду 21

В такий самий спосіб можна зобразити цілий осінній ліс.

Номер слайду 22

ppt
Додано
5 листопада 2019
Переглядів
3985
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку