Презентація до уроку з основ здоров"я для 7 класу на тему "Туберкульоз: умови інфікування і розвитку, ознаки захворювання. Заходи профілактики на державному і особистому рівнях."

Про матеріал
Презентація до уроку з основ здоров'я для 7 класу по темі "Туберкульоз: умови розвитку, ознаки захворювання. Заходи профілактики.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: Туберкульоз: умови інфікування і розвитку, ознаки захворювання. Заходи профілактики на державному і особистому рівнях.

Номер слайду 2

ПЛАН РОботи дізнатися:- про збудника туберкульозу;- про причини виникнення захворювання;- про шляхи поширення;- про профілактику туберкульозу.

Номер слайду 3

Туберкульоз – це інфекційне захворювання, збудником якого є мікобактерія – паличка КОХА

Номер слайду 4

1900000000 осіб – інфіковані на туберкульоз60000000 осіб із них -- хворі на туберкульоз2000000 осіб – помирає щорічно від туберкульозу5000 чоловік – помирає щодня. В Україні80 чоловік – щодня інфікуються на туберкульоз30 чоловік – помирає щодня від туберкульозу. На планеті

Номер слайду 5

Причини захворювання. Шкідливі звички. Слабкий імунітет. Неповноцінне харчування. Низький рівень життя. Стреси, конфлікти. Проблеми екології

Номер слайду 6

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}приклад навколишнього середовищатермін часу. Вуличний пил10 діб. Приміщення класу1 міс. Річкова вода5 міс. Пасовище, грунт1-9 рік. Сторінки книжки, предмети побуту до 3 міс. Стійкість бактерії до впливу навколишнього середовища

Номер слайду 7

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Приклад середовищатермін часу. Пряме сонячне проміння влітку60 хв. Пряме сонячне проміння взимку2 год. Кип’ятіння 2-3 хв. Пастка для мікобактерії туберкульозу

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Шляхи поширення. Побутові контакти Повітряно-крапельний. Продукти харчування

Номер слайду 10

Побутові контакти(джерела)предмети побуту (іграшки, книжки, посуд, гроші …);поцілунки;рукостискання;- місця громадського користування

Номер слайду 11

Продукти харчування- некип'ячене молоко; не проварене м’ясо; страви, приготовлені з таких продуктів; погіршення санітарного рівня життя людей.

Номер слайду 12

Повітряно-крапельнийвід хворої людини; від тварин, частіше свійських.

Номер слайду 13

Ознаки захворювання{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A} Кашель, частіше сухий, продовжується більше 2 – 3 тижнів. Слабкість, розбитість, зниження працездатностіВідсутність апетиту, втрата маси тіла, уповільнення темпу росту. Постійна підвищена температура тіла (37 – 37,5 С) Задишка та біль у ділянці грудної клітки

Номер слайду 14

Лікар-фтизіатр

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Пам’ятайте! здоровий спосіб життя; дотримання вимог гігієни; загартування організму; повноцінне харчування; турбота про зміцнення імунітету; Стануть запорукою Вашого здоров’я!!!r

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.9
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 9
Оцінки та відгуки
  1. Кирницкая Ольга
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Леус Ірина
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Kiriyenko Olena
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Луференко Наталія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  5. олейник таня
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  6. Юсин Надія Улянівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  7. Марченкова Олена Юріївна
    Дякую за цікавий і змістовний матеріал!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  8. Биченко Ольга Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  9. Ковальова Оксана Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 6 відгуків
pptx
Додав(-ла)
Matvienko Ludmila
До підручника
Основи здоров`я 7 клас (Бех І. Д., Воронцова Т. В., Пономаренко В. С., Страшко С. В.)
Додано
23 січня 2019
Переглядів
16515
Оцінка розробки
5.0 (9 відгуків)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку