Презентація до уроку з розвитку мовлення

Про матеріал
Навіщо потрібна така презентація? Зазвичай діти під час уроку схильні не стільки надавати характеристику героям, скільки переказуват зміст твору. Вкрай необхідно навчити дітей правильно характеризувати героїв твору, й не лише на рівні рис характеру.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Характеристика образу Іссумбосі та складання плану Урок з розвитку мовлення

Номер слайду 2

Казка прославляє вірних та хоробрих, що борються за справедливість проти кривди, вихваляє душевну доброту, вчить поважати батьків. Перевір себе: Про що щодня у храмі молили богів чоловік і жінка? Як назвали хлопчика? Про що попросив син батьків? Як відреагували батьки на прохання сина? Як поводився Іссумбосі у столиці? З якою пропозицією звернувся Іссумбосі до вельможі? Як ставилися до Іссумбосі в домі вельможі? Чому його любили? Який чарівний предмет мали чудовиська оні? Яку роль він зіграв у долі Іссумбосі? Чим Іссумбосі завоював прихильність і любов дочки вельможі? Яким чином Іссумбосі знайшов своє щастя? Кого прославляє казка?

Номер слайду 3

Отже, ми з вами побували у чудовій країні – Японії, прочитали японську народну казку “Іссумбосі”. Сподіваюся, що з прочитаного ви зробили правильні висновки. У житті людини не зріст відіграє важливу роль, а високі моральні якості: здатність заступитися за інших, допомогти у скрутну хвилину, не бути байдужим до страждань інших. У казці добро перемогло. Іссумбосі, незважаючи на малий зріст, проявив мужність, спритність і врятував дівчину від чудовиськ.

Номер слайду 4

Складання плану казки 1) Знайшовся синок завбільшки з мізинчик. 2) Надумав Іссумбосі вибитися в люди. 3) У столиці на службі у вельможі. 4) Іссумбосі врятував дочку вельможі від оні. 5) Чудо: Хлопчик-Мізинчик став вродливим юнаком. 6)  Усі зажили разом у добрі та щасті.

Номер слайду 5

Складання характеристики героя 1)  Хто є головним героєм казки? 2)  Портрет героя. 3)  Висловлювання героя. 4)  Вчинки. 5)  Риси характеру. 6)  Ставлення героя до інших персонажів. 7)  Ставлення Іссумбосі до героїв казки: батьків, вельможі, дочки вельможі. 8)  Моє враження про героя.

Номер слайду 6

Напишіть твір обсягом 0,5 – 1 сторінка у робочому зошиті. Якщо не вистачить часу, твір можна дописати вдома. Пам'ятайте, що твір повинний відповідати складеному плану, відбувати ваші думки і почуття! Робота над письмовим твором Можна разпочати твір так:     Головним героєм японської народної казки є маленький чарівний персонаж  - Іссумбосі, або Хлопчик-Мізинчик.

Номер слайду 7

Домашнє завдання Дописати твір, якщо робота не виконана до кінця. Прочитати китайську народну казку “Пензлик Маляна”.

ppt
Додано
8 серпня 2020
Переглядів
4072
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку