Презентація до уроку з розвитоку мовлення "З КИМ Я ДРУЖУ"

Про матеріал
Твір з елементами опису з розвитку мовлення на тему "Мій друг" або "Моя подруга"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

З КИМ Я ДРУЖУ

Номер слайду 2

Що таке дружба?Дружба — це одне із найпрекрасніших почуттів, дарованих людині. Дружба — це вияв людського життя. Лише людина вміє товаришувати, співчувати та розраджувати. Кажуть, справжня дружба не знає кордонів, обмежень у відстані, у віці. Уміння радіти з успіху інших, підтримувати, розраджувати, допомагати, розуміти — ось що таке дружба по-справжньому.

Номер слайду 3

Чи багато в тебе друзів?

Номер слайду 4

Народ склав багато прислів’їв про дружбу.(з’єднай початок і кінець)Яку дружбу заведеш, Дерево міцне корінням, Дружний табун  Сила птаха в крилах,  Без вірного друга — З добрим дружись, і вовків не боїться.таке й життя проведеш. а людина — друзями. а лихого стережись. а людини — в дружбі.велика туга. 

Номер слайду 5

Існує вислів: "Дружба - це дорогоцінний камінь, який важко знайти, але надто просто втратити». Як ти його розумієш?

Номер слайду 6

Це й справді так. Для того, щоб знайти справжнього друга, не достатньо одного дня. Інколи на це потрібні роки. Для дружби важлива взаємна симпатія, спільність інтересів. Для того, щоб дружба тривала досить довго, слід робити певний внесок до стосунків. Не можна лише вимагати цього від інших. Щоб покращити свої стосунки з людьми, слід уміти вислуховувати, давати поради тому, хто цього потребує, співчувати, а також цікаво розповідати, піднімати настрій іншим.

Номер слайду 7

Всі ми різні. Маємо різну зовнішність, характер, здійснюємо різні вчинки. Але слід пам’ятати, що будь-кому приємно, коли ним цікавляться, вислуховують, намагаються допомогти. І роблять це безкорисно.

Номер слайду 8

Складання тексту опису свого друга.(усне обговорення)Обличчяніжне, веселе, засмучене, ласкаве, щасливе, гарне, кругле, овальне, повне. Волоссярусяве, каштанове, біляве, сиве, чорне, коротке, кучеряве, пряме, довге, хвилясте Очікарі, голубі, зеленкуваті, сірі, сині, чорні, ясні,великі,усміхнені, сумні, заспаніВіїдовгі, чорні, темні, світлі, густі. Бровичорні, темні, світлі, густі, широкі, тонкі. Поглядуважний, гострий, проникливий, спокійний, зацікавлений, байдужий, привітний, Ніскирпатий, прямий, з горбинкою, симпатичний, кла­сичний, великий, маленький. Губиповні, тонкі, вузькі, злі, бліді, яскраві, рожеві. Посмішказагадкова, чарівна, радісна, весела, щаслива, задоволена, замріяна. Ногипрямі, босі, маленькі, криві, товсті, тонкі. Поставависокий, стрункий, тендітна, невисокий, середнього зросту, кремезний,

Номер слайду 9

Напиши твір “Мій друг” або “Моя подруга” користуючись таким планом 1. Як звати друга (подругу)?2. Скільки йому (їй) років?3. Яке обличчя, очі, ніс, волосся?4. Чим він (вона) захоплюється?

Номер слайду 10

Дякую за увага!

pptx
Додано
19 березня 2020
Переглядів
4139
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку