презентація до уроку з теми "Бадмінтон"

Про матеріал

Методична розробка має на меті ознайомити учнів з методикою та забезпеченням гри у бадмінтон, що дає можливість самостійно навчитись гри у бадмінтон.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Бадмінтон Михайлова Наталія Петрівна викладач фізичного виховання

Номер слайду 2

одна з найдавніших ігор світу; олімпійський вид спорту; В останні роки найсильнішими вважаються спортсмени Данії, Індонезії, Великобританії, Малайзії, Швеції, Японії, Китаю. як одиночна, так і парна гра; гра, якою захоплюється кожна 50-а людина у світі; найшвидший ракеточний вид спорту: швидкість польоту волана може досягати 270 км/год. Бадмінтон – це…

Номер слайду 3

Походить ця гра ще із Стародавнього Сходу та Древньої Греції. Початком сучасного бадмінтону прийнято вважати 1872 рік. Саме тоді герцог Бофорт привіз із Індії ракетки і м'яч з пір'ями в своє помістя Бадмінтон в Глостерширі, Англія (звідси і назва). Перші правила гри були створені англійцями 1887 року і в своїй основі збереглися дотепер.

Номер слайду 4

Бадмінтон Спортивна гра, яка проводиться на невеликому майданчику, поділеному сіткою на 2 рівні частини. Грають двоє (одиночна гра) або четверо гравців (парна гра). Мета гри -перекинути волан через сітку на іншу половину корту так, щоб супротивник не зміг відбити його назад.

Номер слайду 5

Оснащення:

Номер слайду 6

Корт

Номер слайду 7

Ракетка Розмір ракетки не повинен перевищувати 680 мм по довжині і 230 мм по ширині. Ракетка повинна складатися з частин, позначених на рис. Ручка – частина ракетки, яку тримає гравець; Струнна поверхня – частина ракетки, якою гравець б’є по волану; Обід (головка) – обмежує перетягнуту струнами область ракетки. Стержень – з’єднує ручку і обід ракетки; Перехідник (якщо він є) з’єднує стержень з ободом ракетки.

Номер слайду 8

- за матеріалом: пір'яні (натуральні); пластикові (синтетичні); Різновиди волана:

Номер слайду 9

професійні аматорські Ракетки:

Номер слайду 10

За швидкістю: повільні; середні; швидкі. Швидкість волана можна визначити по кольору окантовочної стрічки на голівці волана. Зелена відповідає повільному волану, синя - середньому, червона - швидкому.

Номер слайду 11

Ігрова стійка бадмінтоніста Розрізняють 3 види стійок: високу (рис. а); середню або захисну (рис. б); низьку (рис. в).

Номер слайду 12

Високу ігрову стійку, яку часто називають основною ігровою стійкою. Ноги злегка зігнуті, плечі паралельно до сітки, тулуб трохи нахилений вперед. Перед виходом на удар центр ваги тіла переносять на передню часть стопи – так легше і швидше почати рух. У середній (захисній) стійці ноги зігнуті у колінах трохи більше, ніж у високій, вага тіла припадає на всю стопу або на її передню частину і використовується для відображення нападаючого удару противника. Низьку стійку використовують під час парної гри – частіше ті спортсмени, як знаходяться біля сітки, що дозволяє їм більш активно відображати удари. Всі удари повинні виконуватись з місця, невідриваючи ніг від опори!

Номер слайду 13

Тримання волана Тримання волана під час виконання різних вправ, в тому числі і подач, може бути довільним, але краще робити це так, як зображено .

Номер слайду 14

Як правильно тримати ракетку Необхідно взяти ракетку лівою рукою за стержень і тримати її так, щоб площина обода була перпендикулярна до підлоги, а кисть правої руки покласти на струни (рис. 2, а); потім необхідно переміщати її вздовж стержня до ручки, поки ребро долоні не упреться в потовщення на кінці ручки. Після цього потрібно м'яко обхопити ручку (рис. 2, б, в).

Номер слайду 15

Перший спосіб перевірити - злегка постукати ребром обода ракетки по підлозі, неначе забиваєте цвях легеньким молоточком. Якщо хватка правильна, то повертати кисть руки не доведеться. Другий спосіб: витягніть руку з ракеткою перед собою так, щоб обід був у вертикальному положенні. Якщо ви тримаєте ракетку правильно, то поверхня ракетки повинна проходити майже точно через вершину кута, утвореного великим та вказівним пальцями. Цей спосіб хватки ракетки є основним та універсальним. Чи правильно тримаєте ракетку?

Номер слайду 16

Подача При початковому навчанні подачі доцільно використовувати високу (мал. а) і низьку подачу (мал. в). Подачу з високої стійки краще застосовувати у парній грі (мал. б).

Номер слайду 17

Подача Основний спосіб подачі у бадмінтоні – подавати праворуч: тоді волан вільно відпускається з пальців назустріч рухові ракетки (волан у лівій руці, ракетка – у правій, ліва нога трохи виставлена вперед. Ракетка спочатку відводиться рукою назад, а потім різко вперед.

Номер слайду 18

Подача Тренуватися правильно подавати можна, виконуючи подачу не лише через сітку, але і в стіну на відстані 2,5–3 м, як це зображено.

Номер слайду 19

Жеребкування Перед початком матчу проводиться жеребкування. Сторона, що виграла жеребкування, може відповідно до пунктів правил 1.1 або 1.2 вибрати: 1.1 подачу або прийом подачі; 1.2 початок гри на одній або іншій половині корту. 2. Сторона, що програла жеребкування, приймає вибір, що залишився.

Номер слайду 20

Рахунок 7.1. Матч складається з 3 геймів і проводиться до виграшу двох геймів з трьох. 7.2. Гейм виграє сторона, яка першою набирає 21 очко, крім випадків, зазначених у пунктах 7.4 і 7.5. 7.3. Стороні, яка виграла розіграш, зараховується очко. Сторона виграє розіграш, якщо суперник припускається помилки, або якщо волан вийшов з гри, торкнувшись корту на стороні суперника. 7.4. За рахунку "20:20", сторона, перша отримала перевагу в 2 очки, виграє гейм. 7.5. За рахунку "29:29", сторона, що виграла 30-е очко, виграє гейм. 7.6. Сторона, що виграла гейм, першою подає в наступному геймі.

Номер слайду 21

Зміна сторін Після закінчення 1-го гейму Після закінчення 2-го гейму В 3-му геймі, коли одна із сторін першою набирає 11 очок Якщо гравці не помінялись, це повинно бути зроблено одразу як була виявлена помилка

Номер слайду 22

він ударяється об сітку або стійку і починає падати на стороні гравця, який виконав удар; він торкнувся поверхні корту; оголошено “фолт” (помилка) або “спірний”. Волан поза грою, якщо…

Номер слайду 23

Буркот К. Н. История бадминтона. // Детский тренер. – 2006. - № 4. – С. 130-135. Костин В. А. Азы бадминтона: Учеб. пособие. – М.: МГИУ, 2007. – 76 с. Смирнов Ю. Н. Бадминтон: Учеб. Для ин-тов физкультуры. – М., «Физкультура и спорт»., 1990. – 149с. Спортивные игры в физическом воспитании и спорте. / Материалы международной научно-практической конференции, 24-26 декабря 2009г. / Под общей ред. к.п.н. О.Е.Лихачева. к.п.н., доцента РГУФКСТ С.Г.Фомина– Смоленск, 2009. - 346 с. Список використаної літератури:

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Бабакіна Людмила Анатоліївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Малышко Наталья
    Велике дякую за Вашу презентацію.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3.  Nikolai
    Дякую, доступно і зрозуміло .
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
2 лютого 2018
Переглядів
12532
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку