"Презентація уроку фізкультури для 7класу на тему "Волейбол"

Про матеріал

Презетація по темі "Волейбол". За допомогою цієї презентації можна швидко і доступно пояснити учням:

- історію винекнення волейболу;

- загальну характеристику гри уволейбол;

- Стійки волейболіста;

- розташування та перехід гравців та інше...

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Волейбол- це спортивна гра з м'ячем між двома командами, у складі кожної налічується по 6 гравців.

Номер слайду 2

Історія виникнення та розвитку волейболу Восени 1895 року в невеличкому американському містечку Геліоке з‘явилася нова гра. Нею захоплювалися майже всі діти і дорослі жителі містечка.

Номер слайду 3

Винахідником гри був скромний викладач фізичної культури з місцевого коледжу Вільям Морган. Втомившись від нескінченних вигадок для своїх учнів, він кинув в круг хлопчиків надуту баскетбольну камеру і сказав: “Спрорбуйте перебивати через он ту рибальську сітку”, і віддалився. Через деякий час він побачив, що діти з натхненням грають. Під їх збуджений голос камера літала над сіткою, діти прагнули не дати їй впасти.

Номер слайду 4

Іншим разом Морган спостерігав, як діти підкидали камеру на тенісному корті через сітку. Морган, півднявши тенісну сітку на висоту 2 м від землі, запропонував перекидати камеру через сітку. Спочатку дехто недовірливо віднісся до цього, але потім всі з таким азартом почали грати, що В.Морган зрозумів –народилася нова гра.

Номер слайду 5

Перші правила гри, майданчик і сітка були такі, як в кортовому тенісі. У зв‘язку з тим, що основна ідея гри полягала в тому, щоб “ударяти руками по м‘ячу, примушуючи перелітати його через сітку”, гра в 1896 р. була перейменована у “волейбол” В перекладі з англійської означає “літаючий м‘яч”.

Номер слайду 6

Мета гри- перебити м'яч таким чином, щоб він упав на майданчик суперника, не порушуючи при цьому правил гри.

Номер слайду 7

Основні правила гри у волейбол Гра починається з подачі. Подачу виконує гравець першої зони з-за лицьової лінії. Дозволяється не більше 3 послідовні торкання м'яча гравцями однієї команди. Виліт м'яча за межі майданчика, або торкання м'ячем сторонніх предметів вважається помилкою.

Номер слайду 8

Визначення переможців У волейболі грають 3 або 5 партій до 25 очок, останню партію-до 15. Партія завершується з розривом у два очка.

Номер слайду 9

Майданчик-має форму прямокутника 18х9м,який обмежується білими лініями завширшки 5см. Короткі лінії називаються лицьовими лініями, а довгі - бічними. Середня лінія поділяє майданчик навпіл. Над середньою лінією майданчика натягується сітка.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Розташування гравців Гравці команд розташовуються на площадці у певному порядку, відповідно до зон, які позначаються номерами ( 1,2,3,4,5,6) . Зони розміщуються проти годинникової стрілки.

Номер слайду 12

Перехід гравців здійснюється за годинниковою стрілкою, якщо команда виграє очко при чужій подачі.

Номер слайду 13

Три гравці розміщується під сіткою (зони 2,3,4)-це гравці передньої лінії. Три гравці розміщується позаду (зони 1,6,5)- це гравці задньої лінії. У гру м'яч вводить гравець зони №1.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Техніка гри Для того, щоб успішно грати у волейбол, потрібно оволодіти технічними прийомами. Технічна підготовка у волейболі поділяється на: - техніку гри у нападі; - техніку гри у захисті.

Номер слайду 16

Техніка гри у нападі Техніка пересувань. Техніка володіння м'ячем: - передачі; - подачі; - нападаючого удару.

Номер слайду 17

Техніка гри в захисті - це перешкоджання атакуючим діям суперника. Прийом м'яча з подачі. Передача м'яча. Блокування.

Номер слайду 18

Висока стійка волейболіста Ноги потрібно поставити нарізно, одну ногу трохи виставити вперед. Згинання ніг і нахил тулуба вперед мають бути незначними. Зігнуті у ліктьових суглобах руки потрібно тримати перед тулубом. Ця стійка застосовується при прийомах і передачах м'яча, що летить з невеликою швидкістю

Номер слайду 19

Середня стійка волейболіста Положення середньої стійки відрізняється від високої трохи більшим згинанням ніг. Вона зручна при прийомі м'яча після подачі та під час страхування.

Номер слайду 20

Низька стійка волейболіста Щоб прийняти низьку стійку, потрібно виконати напівприсід. Ноги нарізно. Одна нога трішки попереду. Ця стійка застосовується у захисті під час прийому м'яча, що летить з великою швидкістю.

Номер слайду 21

Верхня передача м'яча обома руками - Здійснюється зустрічним рухом тулуба та рук до м'яча. - Рух починається з одночасного випрямлення рук у ліктьових суглобах, ніг і тулуба, а завершується активним розгинанням кистей . - Під час передачі м'яч торкається перших фаланг великого, вказівного та середнього пальців; безіменний палець і мізинець підтримують м'яч з боків.

Номер слайду 22

Техніка виконання прийому м‘яча двома руками зверху Відбитки на долонях Відбитки на долонях після правильного після неправильного прийому м‘яча прийому м‘яча

Номер слайду 23

Прийом м'яча знизу двома руками Ноги зігнуті в колінних суглобах. Одна нога попереду, тулуб злегка нахилений вперед. Прямі руки потрібно виставити вперед-вниз, лікті зблизити один до одного, кисті тримати разом.

Номер слайду 24

Нижня пряма подача Стоячи обличчям до сітки, потрібно виставити ліву ногу вперед на відстань короткого кроку, тулуб нахилити вперед, ноги дещо зігнути в колінах. М'яч перебуває на долоні лівої руки на рівні поясу, права рука відведена назад у положення замаху.

Номер слайду 25

Нижня пряма подача Підкинувши м'яч на висоту 20-30см, потрібно виконати удар правою рукою. Рука спрямовується за м'ячем уперед і ні в якому разі не піднімається вгору, бо тоді м'яч буде спрямовано високо вгору, а не через сітку.

Номер слайду 26

Навчальний норматив Передача м'яча двома руками зверху в парах: В.Р. Д.Р. С.Р. Хл. 6 5 4 Дв. 5 4 3

Номер слайду 27

Навчальний норматив Нижня пряма подача (6 спроб). В.Р. Д.Р. С.Р. Хл. 4 3 2 Дв. 3 2 1

ppt
Додано
3 лютого 2018
Переглядів
8122
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку