Презентація до уроку з теми" Розв'язування вправ на всі дії з звичайними дробами.

Про матеріал
Презентація містить історичну довідку про виникнення і застосування звичайних дробів, усні вправи, рівняння і задачі (екологічного змісту) на всі дії з звичайними дробами.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Математика 6 клас. Розв’язування вправ на всi дiї з звичайними дробами

Номер слайду 2

Наш девiз уроку“ Знання збираються по краплинi , як вода у долинi”

Номер слайду 3

Iсторична довiдка. Результати вимiрювання довжин , площ , об’ємiв, мас, часу та iнших велечин не завжди можна виразити натуральними числами, адже слiд враховувати i частини мiри. Так iсторично виникли дроби. Перший дрiб, який люди почали використовувати,- половина. Потiм виникли дроби якi називали одиничними або основними. У цих дробах чисельник-завжди одиниця.

Номер слайду 4

Iсторична довiдка. У Стародавньому єгиптi архiтектура досягала високого рiвня, i щоб будувати грандiознi пiрамiди i храми, щоб обчислювати довжини, площi та об’єми фiгур, необхiдно було знати не лише натуральнi, але й дробовi числа, вмiти виконувати дiї над ними. Давнi єгиптяни виражали дрiб у виглядi суми основних дробiв. Значно пiзнiше в Грецiї, потiм в Iндiї та iнших країнах почали використовувати дроби загального виду, у яких чисельник i знаменник- довiльнi натуральнi числа. Їх називали звичайними. Без дробiв не може iснувати жодна сфера людської дiяльностi, тому важко переоцiнити необхiднiсть та важливiсть розумiння дробiв i вмiння використовувати дiї над ними.

Номер слайду 5

Розв’яжи

Номер слайду 6

Уважнiстьзнайди неправильнi записи. Чисельник множим на чисельник. А знаменник на знаменник,З результатом йдемо вкрок,Бо ми маємо добуток. Якщо перший дріб візьмемо. А другий враз перевернемо –Маємо добуток, а не казку,А спочатку була частка

Номер слайду 7

Рiвняння розв’яжи усно , пояснюючи

Номер слайду 8

Рiвняннярозв’яжи рiвняння , пояснюючи

Номер слайду 9

Тепер настала черга i задачi. Для засадження лiсової дiлянки застосували 2400 саджанцiв, з яких становлять сосни, а 20% решти саджанцiв-грабiв. Скiльки саджанцiв грабiв було заготовлено?

Номер слайду 10

Сосна. Рiд Сосна різноманітний і об'єднує понад 100 різних видів. Сосни - вічнозелені дерева та чагарники. Більшість видів - великі, стрункі дерева, що досягають висоти 50-75 м, з широко розставленими, мутовчато розташованими гілками. Хвоя сосен завжди голчаста.

Номер слайду 11

Граб. Граб. Сімейство Березові. Граб включає понад 30 видів, що виростають в помірній зоні Північної півкулі. Листопадні дерева, рідше чагарники, з міцними втечами і дуже твердою деревиною. Листя граба чергові, темно-зелені, знизу опушені. Застосовуються в одиночних і групових посадках в парках і лісопарках, при створенні великих живоплотів.

Номер слайду 12

Що ж, наш урок пiдiйшов до кiнця. Дуже любимо ці справи, Наче іграшки, забави. Мозок свій тренуємо,Числа всі шануємо: Мішані й неправильні Всі обчислим правильно

pptx
Додано
15 грудня 2022
Переглядів
384
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку