Презентація до уроку з трудового навчання на тему: "Професія "Водій""

Про матеріал

Презентація містить тлумачення слова "водій" та знайомить учня з кермувальниками різних транспортних засобів. Також включає завдання до уроку.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Професія : ВОДІЙ.

Номер слайду 2

У тлумачному словнику слово водій пояснюється, як - «загальна назва для керуючих пересуваючими машинами (шофер автомобіля, вожатий трамвая, тракторист, пілот літака і т. д.)»Професія, з якої ви сьогодні стикнетеся, всім дуже добре знайома, так як ви зустрічаєтеся з нею практично щодня. Ця професія називається водій. Ця професія пов'язана з перевезенням вантажів і пасажирів, що передбачає вміння керувати автомобілем і обслуговувати його.

Номер слайду 3

Щоб бути хорошим водієм потрібно багато знати і вміти. Необхідно добре знати правила дорожнього руху, знати як влаштований автомобіль. Бути уважним і відповідальним за кермом, тому що від цього залежить не тільки життя водія, але і життя інших на дорозі.

Номер слайду 4

Професія водія цікава для тих людей які люблять подорожувати. Як багато цікавого можна побачити переїжджаючи з міста в місто з країни в країну!

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Професія водія швидкої допомоги, пожежної машини і міліції дуже важлива і потрібна. Вони допомагають рятувати життя людей, будівлі, охороняти спокій громадян

Номер слайду 7

Водії легкових автомашин возить людей

Номер слайду 8

Багато водіїв працюють на громадському транспорті - трамваях, автобусах, тролейбусах. Водій повинен бути здоровий! Адже під час рейсу він відповідає за життя багатьох людей.      На зупинках водій натискає особливу кнопку і відкриває двері. Одні пасажири виходять з автобуса, трамвая або тролейбуса, а інші входять

Номер слайду 9

Водії вантажного автотранспорту – перевозить різні вантажі.

Номер слайду 10

Водій, який працює таксистом, возить людей по місту. Він добре знає всі міські вулиці і провулки.

Номер слайду 11

Кузов. Колеса. Руль. Фари

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Дякуємо за увагу!

pptx
Додано
27 липня 2022
Переглядів
1578
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку