Презентація до уроку з української мови 2 клас "Закріплення знань про розповідні та питальні речення. Складання розповіді за малюнком та запитаннями."

Про матеріал

Закріплювати та узагальнювати знання учнів про речення, як мовну одиницю, про види речень за метою висловлювання, зокрема про розповідні та питальні, вчити учнів правильно та чітко будувати, інтонувати слова, важливі доля вираження думки, правильно вживати розділові знаки, сприяти розвитку комунікативних якостей учнів; формувати в учнів уміння передавати зміст малюнка і складати за ним розповідь, вдосконалювати граматичний лад мовлення; виховувати бережне ставлення до природи, естетичні смаки, культуру спілкування.

Обладнання: грамзапис П.І.Чайковського «Осінь»; відеофільм «Осінні барви», лялька – Осінь, картина для складання розповіді, мультимедіа, текст для встановлення меж речень

Тип уроку: урок закріплення знань, умінь та навиків учнів

Зміст слайдів
Номер слайду 1

. ? . . ? Непомітно підкралася осінь повітря дихає прохолодою чи бачили ви, як ранком стелиться туман сонце все частіше ховається за хмарами в небі видніється ключ журавлів чому ж так сумно навкруги .

Номер слайду 2

Непомітно підкралася осінь. Повітря дихає прохолодою. Чи бачили ви, як ранком стелить-ся туман? Сонце все частіше ховається за хмарами. В небі видніється ключ журавлів. Чому ж так сумно навкруги?

ppt
Додав(-ла)
Тимощук Олена
Додано
26 жовтня 2018
Переглядів
2119
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку