Презентація до уроку з української мови

Про матеріал
Презентація до уроку української мови у 2 класі розкриває тему написання великої літери у назвах міст, сіл, вулиць, рік і гір.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ок-ок-ок – розпочнемо ми урок. Шу-шу-шу – чистомовку я кажу. Ят-ят-ят – я кажу для всіх малят. Хи-хи-хи – промовляєм забавки. Ло-ло-ло – щоб чисте мовлення було.

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Облітав журавель Сто морів, сто земель, Облітав, обходив, Крила, ноги натрудив. Ми спитали журавля: — Де найкращая земля? Журавель відповідає: — Краще рідної немає!

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Усе на світі — і міста, і села, і вулиці, і річка — має свої імена. А щоб багато дізнатися цікавого про ці імена та навчитися правильно їх писати, ми вирушимо у подорож нашою Україною.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

ло Бі русь ща Поль сі я Ро на чи вач Сло до Мол ва гор У на щи му Ру я ні Білорусь Польща Росія Словаччина Молдова Угорщина Румунія

Номер слайду 11

Воно відоме в світі, Каштани в ньому квітнуть, Будинки тут високі, Дніпро тече широкий. Ну, хто з вас здогадається, Як місто називається? Київ—столиця України.

Номер слайду 12

Місто Київ Місто Київ Схема – опора Київ − … . Воно стоїть над … . Найкрасивіша вулиця … . На ній є … . А навколо зеленіють … . Слова для довідок: синім Дніпром, красиве місто, висотні будинки, театри, алеї каштанів, Хрещатик.

Номер слайду 13

Україна – одна-єдина для нас у цілому світі. А починається вона для кожного з рідної хати, де народився, з вулиці, на якій проходить твоє дитинство. А чи знаєте ви назву своєї вулиці?

Номер слайду 14

в…лиця у Вулиця — обмежений принаймні з одного боку рядом будинків простір у межах міста або іншого населеного пункту, призначений для проїзду транспорту та ходіння.

Номер слайду 15

У ясноті сонця голубіє Дніпро. Могутня ріка увібрала в себе води Прип’яті, Березини, Десни.

Номер слайду 16

Це − озеро Синевір. Воно названо так за синій колір води. Посеред озера є крихітний гранітний острів. У ясну сонячну погоду, коли вода в озері стає темно − синьою, воно схоже на велике синє око. Через це його ще називають «Морським оком».

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Знов зелені стали Гори навесні, З полонини чути Співи голосні. І трембіти десь Над горами гудуть, То вівчарики З отарами ідуть.

Номер слайду 19

Перевір Річка Черемош, місто Львів , село Моринці, вулиця Пасічна.

Номер слайду 20

Велика буква назви міст назви сіл назви вулиць назви країн назви річок назви озер назви гір

Номер слайду 21

Номер слайду 22

ву ` ця о вулиця місто Розгадайте ребуси

Номер слайду 23

Як ми працювали? Моя оцінка _________ Оцінка вчителя__________ Середня оцінка______________

Номер слайду 24

Поетична хвилинка Ось і дзвоник пролунав, Він мені і вам …… , Що урок вже час кінчати, Треба йти ……. .

ppt
Додано
11 жовтня 2023
Переглядів
202
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку