Презентація до уроку з української мови у 3 класі на тему "Корінь слова. Спільнокореневі слова".

Про матеріал

Презентацію створено для уроку з української мови на тему "Корінь слова. Спільнокореневі слова". Матеріали презентації містять словесно-логічні вправи, роботу з текстом, відеофайл, поетичні перлини, мотивуючі до вивчення рідної мови.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Гра «Знайди зайве слово»Вересень, їжак, заєць , олівець.Їжак

Номер слайду 3

Алгоритм визначення кореня1) Прочитай слово.2) Добери спільнокореневі слова.3) Порівняй їх. Визнач спільну частину. Це — корінь.4) Виділи корінь умовною позначкою ͡

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Осінній ранок Був осінній теплий ранок. Бабуся приготувала Василькові на сніданок смачну сирну бабку з медом. Після сніданку вони пішли до лісу по гриби. На галявині весело пурхали метелики. На яскраву квітку сіла велика бабка. Цього разу Василько знайшов багато грибів: лисичок, бабок, опеньків. Спасибі тобі, бабцю, за гарний день! (За Діною Шеремет)

Номер слайду 6

БАБКА - 1) Пестливі слова: бабуся, бабусечка, мати батька або матері.2) Страва з локшини, рису, сиру та ін.3) Хижа комаха з довгим тонким тілом і двома парами великих прозорих крил.4) Гриб-підберезник та ін.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

ПАЛЬЧИКОВА ГІМНАСТИКА «Мотор»Заведи мотор скоріше,І долоньки розігрій,Розганяй все швидше,Сил, мій друже, не жалій. Швидкість сповільнюємо,От ми до будинку під’їжджаємо.

Номер слайду 9

Гра «Знайди пару»дерево. Дерев’янийжитижиттястежкастежити

Номер слайду 10

М І Ш Е Н Ь

Номер слайду 11

МОЛОДЦІ, ДІТИ!Домашнє завдання: с. 81, впр. 182.

pptx
Пов’язані теми
Українська мова, 3 клас, Матеріали до уроків
НУШ
Інкл
Додано
12 березня 2020
Переглядів
1220
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку