Презентація до уроку з використанням елементів коуч-технології з предмета «Технологія приготування їжі з основами товарознавства»

Про матеріал

Найбільш важливі проблеми, з якими ми стикаємося, не можуть бути вирішені на тому ж рівні мислення, на якому ми були, коли їх створювали. Щоденно ми робимо вибір, приймаємо важливі рішення. На жаль, ми відштовхуємося від установок, стереотипів і досвіду попередніх перемог і поразок, які вже частково застаріли. Коуч допомагає подолати ці стереотипи і рухатися далі.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Тема уроку: Загальні правила приготування заправних перших страв

Номер слайду 3

S. M. A. R. T. ціліКонкретна(навчитися готувати)Вимірювальна(нам це по силам)Актуальна(інфраструктура розвивається)Позитивна «екологічна»(вдало влаштуватися на роботу)

Номер слайду 4

Заправними - називаютьперші страви, що заправляють пасерованими овочами, томат-пюре,борошном.

Номер слайду 5

Заправнині перші стравиготують. На бульйонах

Номер слайду 6

Заправні перші страви поділяють на:борщіКапуснякисолянкиюшкикулеші

Номер слайду 7

Підготовка крупи

Номер слайду 8

Підготовка пшона

Номер слайду 9

Підготовка перлової крупи

Номер слайду 10

Підготовка локшини

Номер слайду 11

Підготовка макарон

Номер слайду 12

Підготовка бобових

Номер слайду 13

ОвочіНарізають відповідної форми. Викорис-товують сирими або після теплової обробки

Номер слайду 14

Попередня теплова обробка овочів

Номер слайду 15

Сирими закладаютьтакі овочі:

Номер слайду 16

Для поліпшення смаку,збудження апетиту використовують: Харчові приправи. ПрянощіЛавровий лист,перець чорний,перець духмяний горошком. Кухонна сіль,соуси промислового виробництва

Номер слайду 17

Лавровий лист. Висушене листя духмяної вічнозеленої рослини лавра. Лавровий лист це універсальна пряність,яку використовують для різних страв,крім солодких. Під час тривалої теплової обробки листа їжа набуває гіркого смаку, тому його кладуть наприкінці варіння. З готової страви видаляють.

Номер слайду 18

Перець чорний горошком. Має кулясту форму,зморшкувату поверхню діаметром від 3 до 5 мм;Колір чорний ,смак гостро пекучий. Смак і аромат перцю залежить від ефірної олії .

Номер слайду 19

Перець духмяний горошком. Позбавлений пекучого смаку має аромат гвоздики,чорного перцю,мускатного горіха та кориці. Розмір 3-8 мм у діаметрі,темно-коричневий колір,гладенька поверхня.

Номер слайду 20

Увага!!!. перші страви, до яких входять: -щавель -солоні огірки - квашена капустаспочатку закладають і готують картоплю, тому що в кислому середовищі картопля погано розварюється… 1.

Номер слайду 21

. Принцип « вершки- корешки». після закладання кожного виду продукту, бульйон повинен швидко закипати.. слід суворо дотримуватись встановлених термінів варіння продуктів.. страви варять при слабкому кипінні.. заправляють пасерованим борошном.

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Посуд для подаваннястолова глибока порційна тарілка (підігріта до 40-50°С),її ставлять на підставну мілку або закусочну тарілки (такого ж діаметру)

Номер слайду 24

Послідовність порціонування: . кладуть прогріті шматочким’яcа,птиці,риби,фрикадельки…(25,35,50,75 г на порцію). наливають густу частину. наливають рідку частину. кладуть дрібно нарізану зелень. сметану кладуть в тарілку або подають в соуснику(10,15,25 гр)

Номер слайду 25

Норма подавання500г 400г 300г 250гзалежно від замовлення відвідувача

Номер слайду 26

Температура подавання заправних перших страв 75-80 °С

Номер слайду 27

Формат результату - Чого ви хотіли? - Що отримали? в позитиві- Як ви цього досягли? яким вам потрібно бути? що стане ще можливим?- Що від вас треба для досягнення цілі?- Як ви дізнались, що досягли цілі?

Номер слайду 28

«Щоб отримати те, чого ніколи не мав, почни робити те, чого ніколи не робив!» 

pptx
Додано
14 липня 2018
Переглядів
1100
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку