Презентація шкільної газети Бараниківської ЗОШ "Шкільна парта"

Про матеріал

В умовах сучасного інформаційного суспільства своє видання для навчальних закладів не розкіш, а не звичний засіб спілкування та розвитку. Шкільна газета сприяє залученню підлітків до участі в засобах масової інформації, вияву інтересів, потреб та навиків учнів, а також розвитку їх творчих здібності. Шкільна газета допомагає об'єднати в єдине інформаційний простір всіх учасників навчального процесу (учнів, батьків, вчителів).

Спрямування і зміст газети: наша газета «ШКІЛЬНА ПАРТА» має інформаційно-літературно-художню спрямованість, що дозволяє їй повністю охопити всі віхи дитячої творчості. Газета надає інформацію, яка сповіщає про важливі події в житті країни, регіону, школи, а також публікує вірші, твори, малюнки як учнів, які не є редакційною колегією, а й вчителів.

Організація діяльності редакції газети: залучення до лав редакції є добровільним і здійснюється на початку навчального року, засідання редакції відбувається два рази на місяць. Кореспондент повинен протягом місяця підготувати відведений йому мінімум інформації, підготовка кореспондентів здійснюється через заняття шкільного гуртка «Плекання рідної мови».

Наші завдання: - освітлювати шкільне життя, інформувати школярів, батьків, вчителів про всі події, які відбуваються у стінах школи та за її межами. Бути не лише інформативним виданням, але й пізнавальним, разом вирішувати загальношкільні проблеми, навчитися працювати в команді, стати злітною смугою для починаючих журналістів, юних поетів, письменників, художників, фотографів. Розвивати вміння і бажання дітей користуватися рідною мовою не лише на уроках мови та літератури.

Портфоліо:

  • -Ми маємо досить незвичайну і цікаву назву, адже шкільна парта це перш за все робоче місце учня, де він вчиться і творить. Це і дошка оголошень для однокласників. Це і творча платформа для починаючих поетів та художників.
  • -2012 рік став роком народження нашої газети. Сьогодні ми зробили свій перший подих.
  • -Кожен номер газети – це велика праця редакторів, репортерів, кореспондентів. Адже ми будемо намагатися доводити до вашого відому лише найцікавішу та найпотрібнішу інформацію.
  • -Наша газета буде виходити 1 раз на місяць приблизним тиражем 20 примірників найсвіжіших новин. Форматом А4, об'ємом 4 сторінки, з великою кількістю фото матеріалів.
  • -Географічними межами розповсюдження газети стануть стіни Бараниківської загальноосвітньої школи, а також територія села Бараниківка, щоб кожен охочий мав змогу доторкнутися до життя школи, творчості наших учнів.
  • Рубрики:
  • -«Події номера» Найголовніші і найактуальніші новини, які стали такою собі перчинкою номера.
  • -«Події місяця» Ця рубрика буде повідомляти нам про всі події, які відбувалися протягом місяця.
  • -«Новини з закордону» Освітлюються важливі або цікаві події, що відбулися у світі, за визначений проміжок часу.
  • -«Золоте перо» Мета цієї рубрики розкрити творчі таланти наших поетів та письменників.
  • -«Класні новини» Рубрика створена на допомогу класним колективам, де учні окремих класів зможуть поділитися з усіма читачами, своїми радісними чи навпаки наболілими новинами чи проблемами.
  • -«Комікси» Сюди художньо обдаровані учні зможуть приносити свої малюнки, шаржі, карикатури.
  • -«Дошка оголошень» Сповістить вас про події, які відбудуться найближчим часом.
  • -«Відпочинок і гумор» Традиційна сторінка відпочинку стане потрібною для шанувальників шкільних курйозів, різних тестів, кросвордів, та і взагалі різних цікавинок.
  • -« Колонка редактора» Тут ви зможете безпосередньо поспілкуватися з редакційною колегією газети.

Редакційна колегія:

Засновники: директор школи Шуліка Л. М.

та заступник директора з НВР Бірюченська Т.М.

Головний редактор Головчанська Я. І.

Секретар Ліскевич А.

Технічний редактор Костюченко С.

Спортивний кореспондент Попов І.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вітаємо на презентації газети “шкільна парта”

Номер слайду 2

Актуальність:- шкільна газета – засіб спілкування та розвитку;- сприяє залученню підлітків до участі у позашкільній діяльності;- газета об’єднує в єдиний інформаційний простір.

Номер слайду 3

Спрямування і зміст газети:- інформаційно-літературно-художня спрямованість;- сповіщає про важливі події в житті країни, регіону, школи.

Номер слайду 4

Організація діяльності редакції газети:- залучення до лав редакції є добровільним ;- засідання – два рази на місяць;- коресподенти мають визначені обовязки;- газета створена на основі гуртка «Плекання рідної мови».

Номер слайду 5

Наші завдання:- освітлювати шкільне;- бути інформативним та пізнавальним виданням;- разом вирішувати загальношкільні проблеми;- навчитися працювати в команді;- стати злітною смугою для починаючих талантів;- розвивати вміння і бажання дітей користуватися рідною мовою не лише на уроках мови та літератури.

Номер слайду 6

Портфоліо:- Наша назва – “Шкільна парта”

Номер слайду 7

Портфоліо: Рік заснування – 2012. Періодичність – 1 раз в місяць. Формат – А4. Тираж – 20 примірників. Об'єм – 4 сторінки. Читацька аудиторія – всі хто має відношення до Бараниківської ЗОШ.

Номер слайду 8

Рубрики: Події місяця. Події номера. Новини з закордону. Золоте перо. Класні новини. Комікси. Дошка оголошень. Відпочинок і гумор. Колонка редактора.

Номер слайду 9

Редакційна колегія: Головний редактор – Головчанська Я. І. Секретар – Ліскевич А. (11 кл.)

Номер слайду 10

Редакційна колегія: Технічний редактор – Костюченко С.(9кл.)Спортивний кореспондент – Попов І. (10кл.) Фотокореспондент – Матухно Л. (9кл.)

Номер слайду 11

Редакційна колегія: Бурлуцька Д. (6кл.)Гайдедей К. (5кл.)Ставицька А. (6кл.)

Номер слайду 12

Редакційна колегія: Кучеренко А. (8 кл.)Скорняков Т. (7 кл.)Шукель І. (9 кл.)

Номер слайду 13

Редакційна колегія: Сімканич К. (9 кл.)Мащенко І. (9 кл.)

Номер слайду 14

Редакційна колегія: Овчиннікова К. (10кл.). Коломайко Аліна (10 кл.)Кременчук В. (10кл.)

Номер слайду 15

Запрошуємо всіх до плідної співпраці !!!

pptx
Додано
15 липня 2018
Переглядів
2390
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку