Презентація до уроку з ЯДС у 1 класі на тему " Світ тварин. Різноманітність тварин у природі."

Про матеріал
Презентація допоможе вчителеві більш детально зупинитися на кожному етапі уроку. Ранкове коло. Визначення емоційного стану учнів. Групування тварин за зовнішніми ознаками. Гра " Правда чи ні". Гра " Хто де живе?" Гра "Чиї сліди". Гра " Математичні пазли". Фізкультхвилинка. Вправа " Мікрофон". Червона книга України. Підсумок уроку.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Ознака: тіло вкрите пір’ям Птахи

Номер слайду 6

Ознака: тіло вкрите шерстю, годують малят молоком. Звірі

Номер слайду 7

Істотна ознака комах : мають 6 ніжок. Комахи

Номер слайду 8

Ознака: тіло вкрите лускою. Риби

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Гра « Правда чи ні»Тварини – це частина живої природи. Найчисленніша група тварин – це комахи. Риби дихають під водою. Горобець – це перелітній птах. Тварини живуть в ґрунті. Всі птахи літають.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Народні прикмети. Гуси сидять, поховавши голови під крило – буде похолодання. Свиня рохкає, хоч і сита – на мороз. Якщо в морозний день заспіває півень – потепліє. Кіт шкрябає підлогу – на вітер і завірюху, дере стіну – на негоду, лежить животом вгору – на відлигу.

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Вправа «Розвиток емпатії» Якщо ви любите тварин – підніміть руки вгору. Якщо не знущаєтеся над тваринками, які потребують допомоги – похитайте головою ліворуч, праворуч. Якщо ви підгодовуєте птахів взимку – нахиліть голову вниз. Якщо ви дбаєте про своїх домашніх улюбленців – поплескайте в долоні. Якщо ви радієте, побачивши птаха або почувши його спів – посміхніться один одному.

Номер слайду 22

Рятуємо землю, А потім рятуємо небо. Адже небо без птахів – не небо. А земля без звірів – не земля. Рятуємо мрії. Рятуємо ніжність. Від кого рятуємо? Від себе. Поки ще не пізно і можна хоч щось зберегти. Все на землі потрібно берегти: І птаха, і звіра, і оту травинку. Не гордися тим, що цар природи ти, Бо врешті ти – лише її частинка.

Номер слайду 23

pptx
Пов’язані теми
Я досліджую світ, 1 клас, Презентації
НУШ
Додано
24 жовтня 2023
Переглядів
250
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку