Презентація до уроку за темою "Складання букетів різними техніками: бідермеєр, трикутник, півмісяць".

Про матеріал
Інформаційна презентація до уроку виробничого навчання для здобувачів освіти за професією " Флорист"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема уроку: Складання букетів різними техніками: бідермеєр, трикутник, півмісяць. Букет – це композиція, виконана з квітів, трав і декору. Професійний флорист може об’єднати всі деталі таким чином, щоб отримати унікальний продукт. Подібний виріб здатний подарувати безліч емоцій і стати прикрасою будь-якого свята. Розробив майстер виробничого навчання : Гудзь Аліна Юріївна

Номер слайду 2

Десять золотих правил аранжування1. Тримайте весь матеріал і обладнання для аранжування в одном місці - не розкладайте все по різним шаф і скриньок. Найкраще виділити для цих речей шафа, в який помістяться всі коробки з матеріалами.2. перед початком роботи розстеліть на робочій поверхні клейонку і розкладіть інвентар.3. Перш за все вирішите, в якому стилі будете виконувати композицію, і визначте її приблизні розміри - вид цього залежить вибір судини і рослинного матеріалу.4. Ретельно вибирайте судину - переконайтеся, що він не протікає, якщо будете складати композицію з живих квітів. Дуже поширена помилка - надто великий або занадто сирокатий посуд.

Номер слайду 3

5. Ретельно вибирайте рослини. Вам буде потрібно формоутворювальний і основний рослинний матеріал. для масивних або лінійно-масивних композицій потрібен також матеріал-наповнювач. Про те, коли купувати або зрізати рослини - майже у всіх випадках повністю розпустилися рослини, у яких вже з’явилася жовта пилок на тичинках, непридатні для аранжувань.6. Спочатку з лінійного (формотворного) матеріалу виконують каркас композиції, потім поступово додають основний матеріал. В останню чергу розміщують другорядний матеріал, з допомогою якого створюють плавні переходи, надають композиції завершенность і маскують кріплення.7. В трикутних і віялових композиціях стебла закріплюють таким чином, щоб здавалося, що мають форму півмісяця, лінійний матеріал повинен як би проходити крізь кріплення.8. Уникайте монотонності і одноманітності. Стебла повинні мати різну довженну, квіти з більш темним забарвленням слід заглибити. не всі квіти повинні дивитися вперед.9. Іноді відходите і розглядайте аранжування з різних сторін. Пам’ятайте, що глядачі будуть знаходитися від неї щонайменше на відстані витягнутої руки.10. Після закінчення роботи ретельно мийте і витирайте інструменти. Не забувайте, що за готової аранжеровки, щоб вона довше збереглася, потрібно добре доглядати.

Номер слайду 4

Якою буває форма букетів?Сьогодні фахівці пропонують варіанти композицій, які здивують не тільки вибором кольорів, але і загальним виглядом. Серед популярних сьогодні форм можна виділити такі:асиметрична;кругла;лінійна;одностороння;нестандартна.

Номер слайду 5

Асиметрична або вільний варіант, незважаючи на уявну простоту, зібрати достатньо складно. Тут необхідно відчувати обсяг і колір. Виглядають вироби легко і ніжно. Вони користуються популярністю як у якості подарунка, так і для весільних церемоній.з круговим розташуванням;спіральні;структуровані в групи;діагональні.

Номер слайду 6

Лінійні букети ще називають каскадними. У них квіти розташовуються таким чином, що утворюють композицію, схожу на водоспад. Подібний ефект багато в чому досягається за рахунок суцвіть і зелені, що має довгі гілки, спущені вниз. Також можна підібрати варіант з одностороннім розташуванням. В цьому випадку всі бутони і декор мають невелике зміщення в тому чи іншому напрямку. Вироби виглядають цікаво і яскраво.

Номер слайду 7

Нестандартні форми – це все, що складно віднести до попередніх видів. Це і сердечка, іграшки, персонажі, написи. Подібні вироби найчастіше формуються на спеціальному каркасі, який і допомагає створити потрібний ефект. Такі товари підходять в якості подарунка на день народження або ювілей.

Номер слайду 8

Види букетів і їх класифікаціїКрім форм, композиції з квітів можна класифікувати за допомогою різних факторів. Наприклад, в залежності від того, кому він буде вручатися:жіночі;чоловічі;дитячі.

pptx
Додав(-ла)
Гудзь Аліна
Додано
20 січня 2022
Переглядів
1117
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку