Презентація до уроку зарубіжної літератури в 8 класі "Поеми Гомера"

Про матеріал
Матеріал презентації допомагає унаочнити урок, дозволяє зробити інформацію більш зрозумілою, а урок яскравішим
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Художні особливостіпоєм Гомера…будь-яке словесне мистецтво виток має в Гомерові.12-13ст. Візантійський поет.

Номер слайду 2

Словникова робота. Епос (грецьк. слово, розповідь)-розповідь про важливі історичні подіїта героїчні вчинки певного персонажа. Епічна поема – пов’язана з міфологічною творчістю і відображалаподії загальнонаціонального значення

Номер слайду 3

Обираємо епіграф. Війна не розв'язує жодних проблем. Перемога має згубний вплив, як і поразка. (А. Крісті)Війна однаковою мірою обкладає даниною чоловіків і жінок, але з одних стягає кров, з інших — сльози. (В. Теккерей)Війна - не пригода. Війна - хвороба. Як тиф. (А. де Сент-Екзюпері)

Номер слайду 4

Перевірка вивченого. Дати визначення: Тонкий психологізм - …Філософічність - ….. Антична література - …Гекзаметр - …. Гомеровське питання. Назвіть ознаки античної літератури?

Номер слайду 5

Міфологічні і побутові елементи в “Одіссеї”Уславлення людського розуму, вірності, винахідливості й допитливостіГомер “Одісея”

Номер слайду 6

Музо, повідай мені про бувалого мужа, що довго. Світом блукав, священну столицю троян зруйнувавши,Всяких людей надивився, міста їх і звичаї бачив,В морі ж багато біди і тілом зазнав, і душею…

Номер слайду 7

Загальні рисипоем Гомера*невелика часова довжина оповіді;* побудова фабули.*Гомер зафіксував найважливіші моменти людського буття, усе багатство реальності, в якій живе людина.

Номер слайду 8

Боги постійно присутні у світі людей, впливають на їхні вчинки і долі. Хоча вони і безсмертні, але своєю поведінкою і переживаннями нагадують людей, і уподібнення це підносить і ніби освячує все, що властиво людині.

Номер слайду 9

Гуманізм. Гомер підкреслює важливість переживань окремої людини, збуджує співчуття до страждання і слабкості, пробуджує повагу до праці, не приймає жорстокості і помсти, звеличує життя і драматизує смерть (прославляючи, однак, смерть за вітчизну).

Номер слайду 10

Номер слайду 11

pptx
Додав(-ла)
Шафранова Анна
До підручника
Зарубіжна література 8 клас (Паращич В.В., Фефілова Г.Є.)
Додано
27 листопада 2021
Переглядів
645
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку