Презентація до уроку зарубіжної літератури "Вільям Шекспір – видатний англійський драматург"

Про матеріал
Презентація до уроку зарубіжної літератури "Вільям Шекспір – видатний англійський драматург" Огляд життя та творчості поета
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Життя та творчість. Вільям Шекспір – видатний англійський драматург

Номер слайду 2

Біографія Шекспір ВІЛЬЯМ (Shakespeare William) (1564-1616), англійський драматург, поет, актор епохи Відродження. У світовій історії — безсумнівно, знаменитий і значущий драматург, який зробив величезний вплив на розвиток всього театрального мистецтва. Сценічні твори Шекспіра і сьогодні не сходять з театральних підмостків усього світу.

Номер слайду 3

Народився в маленькому містечку Стратфорд-на-Ейвоні 23 квітня 1654. Походив з родини торговців і ремісників. Навчався в «граматичній школі», де основним предметом була латинська мова та основи грецької. У школі отримав міцні знання з античної міфології, історії та літератури, які помітно в його творчості. Народження. Будинок, в якому народився Шекспір. Церковна реєстрація хрещення в церкві святої Трійці. Написано латинською мовою: «Gulielmus filius Johannes Sakspere» (Вільям, син Джона Шекспіра)

Номер слайду 4

Сім’я Шекспіра. Дружина Енн Хатауей. Донька Сьюзен. Син Хамнет і донька Джудіт

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Поява нового драматурга. У 1592-94 лондонські театри закриваються через епідемію чуми. Під час цієї паузи Шекспір ​​створює кілька п'єс: хроніку "Річард III", "Комедію помилок" і "Приборкання норовливої", свою першу трагедію "Тіт Андронік", а також випускає в світ вперше під своїм ім'ям поеми "Венера й Адоніс" і "Лукреція". У 1594 після відкриття театрів Шекспір ​​приєднується до нового складу трупи «Lord Chamberlain's Men», що називалася так за посадою її покровителя Хансдона. Зі сцени сходять (помирають або перестають писати для театру) "університетські уми". Починається епоха Шекспіра.

Номер слайду 7

Творчий злет. "Глобус"У 1590-х роках (Період, який прийнято вважати основним в шекспірівській творчості) Шекспір ​​створює всі свої основні хроніки а також більшість комедій. У 1595-96 роках написана трагедія "Ромео і Джульєтта", слідом за нею - "Венеціанський купець" - перша комедія, яку згодом назвуть "серйозною". Восени 1599 відкривається театр "Глобус". Над входом - крилаті слова: "Весь світ - театр" ( "Totus mundis agit histrionem"). Шекспір ​​один з його співвласників, актор трупи і основний драматург

Номер слайду 8

Несподіваний від’їзд. Причиною несподіваного припинення настільки вдалої кар'єри драматурга та від'їзду зі столиці була, по всій видимості, хвороба. У березні 1616 Шекспір ​​складає і підписує заповіт, який згодом викличе так багато непорозумінь щодо його особистості, авторства і стане приводом того, що назвуть "шекспірівським питанням". Прийнято вважати, що Шекспір ​​помер в той же день, що і народився - 23 квітня. Два дні потому було поховання у вівтарі церкви Святої Трійці на околиці Стратфорда, в метричній книзі якої про це і було зроблено запис

Номер слайду 9

Факти про Шекспіра. Письменник увів а англійську мову три тисячі нових слів. Це більше, ніж усі сучасники разом узяті Словниковий запас Шекспіра - 29 000 слів. Жіночі ролі грали чоловіки та хлопчики. Вся сім'я Шекспіра - батько, мати, дружина, діти - були грамотні. На даний момент немає жодноих відомостей про те, що сам Шекспір ​​був грамотним.

Номер слайду 10

Проміжок з 1579 по 1588 pік прийнято називати "загубленими роками", тому що немає точних відомостей про те, чим займався Шекспір

Номер слайду 11

Весь творчий шлях Шекспіра (1590 по 1612 р.) поділяють на три або чотири періоди: I (оптимістичний) період (1590-1600 р.) II (трагічний) період (1601-1607 р.) III (романтичний) період (1608-1612 р.)Були версії, що під ім'ям Шекспіра ховається цілий колектив авторів. На даний момент налічується вже 77 кандидатів на авторство.

Номер слайду 12

Письменник помер у віці 52 років. Його пережили дві доньки: Сюзанна та Джудіт. Син Хамнет помер у 1596 році. Прямих його нащадків нема. Шекспір ​​похований біля вівтаря церкви святої Трійці в Стратфорді-на-Ейвоні. Не збереглося жодних рукописів Шекспіра та є шість підписів на офіційних документах зроблених його рукою. Good friend for Jesus sake forbear,To dig the dust enclosed here. Blest be the man that spares thes stones,And curst be he that moves my bones. Друже, ради Бога, не рий залишків,взятих цією землею;Благословенним буде той, хто не чіпатиме,І проклятий буде той, хто до мого праху доторкнеться.

pptx
Додано
14 липня 2020
Переглядів
2537
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку